Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Asker SK

sesongen er i gang

Velkommen til Askeladden turorientering 2017

Askeladden turorientering startet for mer enn 50 år siden, som landets første, og har siden gledet 10 000 vis av Askerbøringer med flotte turopplevelser i Askers mange marker.  Vi ønsker velkommen til 2017 utgaven; en rekordstor, helårs versjon av Askeladden med nærmere 200 poster. 

Nybegynner?  Turorientering er for alle, fra det helt enkle i nærområder til lengre turer langt inn i marka.  1 mai er det åpningsdag på Hvalstrand, da kan de som trenger det få en første introduksjon i kart og kompass og prøve seg i en liten løype. Som nybegynner finner du også mye nyttig informasjon på www.turorientering.no

Nyheter 2017. Alle som klipper på nett vil se at vinterpostene fra 2016 kartene nå teller i 2017 rankingen.  Dette fordi tre av de fire månedene postene henger ute er i 2017.  Dermed har aktive «vinter-postjegere» et forsprang, så hvis man sikter mot toppen må man få med seg vinterpostene også.  Slik blir det med vinterpostene på 2017 kartene også, de vil telle i 2018 rankingen.

Høstjakta ble testet i 2016 og er nå med som en del av Askeladden.  Det er nærorientering som starter når sommerpostene tas inn i oktober.  I konvolutten ligger et kart, Asker sentrum nord, i tillegg har DNB Sparebankstiftelsen sponset et kart som kommer senere i sesongen.  Det blir gratis for brukerne og kan lastes med fra turorientering.no eventuelt hentes på Føyka.

Elektronisk klipping.  Fra og med 2017 er det unike koder på alle poster.  Unntaket er de 10 postene på Hval kartet.  Det gode gamle klippekortet er med i år også, sammen med klyper på skogspostene, men det er nok siste gangen.  Vi oppfordrer derfor alle deltagere å benytte turorintering.no for klipp og kommentarer.  Det er morsomt å sammenligne seg selv med andre, og vi får nyttige tilbakemeldinger på post besøkene: www.turorientering.no  arrangør Asker

HUSK Å FÅ MED DEG POSTKODEN! Klipp elektronisk når du er på posten eller noter/ta bilde og klipp når du kommer hjem. 

Glemmer du det har du en back up her; askeladden@asker-skiklubb.no oppgi post nummeret og vi sender deg koden.

Eller oppfordrer vi til å følge oss på turorinetring.no og facebook.com/Askeladdenturo.  Her legges ut nyttig informasjon underveis i sesongen som kan ha betydning for deg.

Ønsker du konvolutten tilsendt i posten?  Det gjør vi gjerne mot et  porto tillegg på 36 kroner.  Ta kontakt på askeladden@asker-skiklubb.no

 

Ønsker dere alle mange flotte turopplevelser!

Hilsen oss i Askeladden