Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Bodø og Omegn IL

Bodø og Omegn IL har ingen aktiv sesong med info enda. Kontakt gjerne Bodø og Omegn IL på e-post bodoturo@gmail.com for å opplyse om dette.

B&OI Orientering

 

Turorientering

B&OI Orientering har arrangert turorientering sammenhengende i over 40 år. Hvert år legges det ut 60 poster pluss sykkelrunde. Turorienteringsposer selges i sportsforretninger og på noen bensinstasjoner. Tidspunkt for turorientering varierer noe fra år til år. Men vanliigvis settes vårposter ut fra midten av mai i områder der snøen har smeltet tidlig. Høstposter settes ut mot slutten av juni (noen steder tar det lang tid før snøen smelter). I tillegg har vi ekstrarunden - et tilbud for de ekstra sprekeste (langdistanse). I tillegg samarbeider vi med Tverlandet, slik at det er mulig å plukke poster også der. Områder for turoerienteringsposter varierer men vanlige områder er: Rønvikfjellet, Keiservarden, Maskinisten, Svartnes, Hunstadlia og Engan.​ Merker, diplomer og plaketter deles ut på avslutningen første fredag i november hvert år. 

Mer informasjon om klubben B&OI Orientering og turorienteringen finner du på vår hjemmeside: https://bodo-orientering.no/.  Du kan også bli medlem i  facebook gruppa  Bodø Tur-orientering. Her deler tur-orientere opplevelser og bilder fra turer i Bodø-marka.

Faste nærkart:

Vi har faste løyper i Rensåsparken, Bodøsjøen, Mørkvedbukta og Bremnes fort. Dette er ett gratistilbud som står året rundt og kartene er tilgjengelig på nett. Disse er ikke en del av den ordinære turororienteringen.

Tirsdags O-løp:

Bodø orientering arrangerer orienteringsløp (O-løp) hver tirsdag fra midten av april og til midt oktober i og rundt Bodø by. Her treffer du kjernen av Bodø orientering som elsker å finne frem i skog og mark med kart. Informasjon om løp finner du på: bodo-orientering.no. Her treffer du kjernen av klubben som elsker å finne frem i skog og mark med kart og kompass. Ikke vær redd for å møte opp og prøve deg som o-løper. Du velger selv hvilket nivå du har lyst å være på.

Orientering i Bodøskolen - en hjelp til kartopplæring i grunnskolen

Klubben har i samarbeid med Bodø kommune utviklet nettstedet Orientering i Bodøskolen: http://kartibodoskolen.weebly.com/. Her kan skoler og andre interesserte laste ned gratis kartverk og øvelser tilpasset kartopplæring i skolen. Dette kan  være til støtte i skolenes arbeid med læringsmålene i Kunnskapsløftet. I Kunnskapsløftet er orientering beskrevet som en basisferdighet som alle barn skal lære i grunnskolen. Orienteringsferdigheten utvikles gjennom øvelse over tid og i læreplanen er denne utviklingen beskrevet i konkrete arbeidsmål for trinn i grunnskolen. ”Utviklingstrappa for Orientering i skole og barnehage” viser på en oversiktlig måte hvilke enkeltferdigheter som oppfyller arbeidsmålene i læreplanen. Tips gjerne lærerere du kjenner om denne muligheten til å lære skolebarn å orientere med kart og kompass. 

Fart med kart - rekruttering til orienteringssporten

Hver vår arrangerer klubben "Fart med kart". Dette er et tilbud for deg som går i 4-6 klasse. I 2017 hadde vi et egt opplegg for unge løpere i forbindelse med våre tirsdags O-løp. Du får innføring i kart og kompass. Først med enkle løyper, og etterhvert som du mestrer kunsten kan du gradvis øke vanskelighetsgraden. Passer perfekt for deg som har liker å være ute i naturen. Noe av det fineste med O-sporten er at det passer for alle aldre. Som forelder kan du henge deg på og lære sammen med barnet/ ungdommen din, og plutselig har dere en idrett hele familien kan delta på sammen.