Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Bodø & Omegn IF Orientering

Bodø & Omegn IF Orientering har ingen aktiv sesong med info enda. Kontakt gjerne Bodø & Omegn IF Orientering på e-post bodoturo@gmail.com for å opplyse om dette.

B&OI IF Orientering

 

Turorientering

Bodø & Omegn IF Orientering har arrangert turorientering sammenhengende i over 40 år. Hvert år legges det ut 60 poster pluss sykkelrunde. I tillegg til at turer er tilgjengelig for kjøp her på turorientering.no, selger vi turorienteringsposer som inkluderer alle kartene på utvalgte steder i Bodø. Bedrifter kan kjøpe turorienteringsposer til rabbatert pris.

Tidspunkt for turorientering varierer noe fra år til år. Men vanligvis settes vårposter ut fra midten av mai i områder der snøen har smeltet tidlig. Høstposter settes ut mot slutten av juni (noen steder tar det lang tid før snøen smelter). I tillegg har vi ekstrarunden - et tilbud for de ekstra sprekeste (langdistanse). I tillegg samarbeider vi med Tverlandet, slik at det er mulig å plukke poster også der. Områder for turoerienteringsposter varierer men vanlige områder er: Rønvikfjellet, Keiservarden, Maskinisten, Svartnes, Hunstadlia og Engan.​ Merker, diplomer og plaketter deles ut på avslutning i Mørkvedhallen første fredag i november hvert år. 

Mer informasjon om klubben Bodø & Omegn IF Orientering og turorientering finner du på vår hjemmeside: https://bodo-orientering.no/.  Du kan også bli medlem i  facebook gruppa  Bodø Tur-orientering. Her deler tur-orientere opplevelser og bilder fra turer i Bodø-marka.

Nærkart med faste poster - Barnebarn løyper:

Vi har faste løyper i Rensåsen, Bodøsjøen friluftsmuseum, Mørkvedlia idrettsanlegg, Bremnes fort, Mørkvedodden, Maskinisten. Dette er ett gratistilbud som står året rundt og kartene er tilgjengelig på nett. Disse er ikke en del av den ordinære turororienteringen. Dette er lette løyper som egner seg godt for familieturer med små barn.

Tirsdags O-løp:

Bodø & Omegn IF Orientering arrangerer orienteringsløp (O-løp) hver tirsdag fra midten av april og til midt oktober i og rundt Bodø by. Her treffer du kjernen av Bodø orientering som elsker å finne frem i skog og mark med kart. Informasjon om løp finner du på: bodo-orientering.no. Her treffer du kjernen av klubben som elsker å finne frem i skog og mark med kart og kompass. Ikke vær redd for å møte opp og prøve deg som o-løper. Du velger selv hvilket nivå du har lyst å være på. Og du kan gå, du trenger ikke å løpe. Vi låner ut elektronisk løpebrikke og kompass.

Fart med kart - rekruttering til orienteringssporten

Hver vår arrangerer klubben "Fart med kart". Dette er et tilbud for deg som går i 4-6 klasse. I 2017 hadde vi et egt opplegg for unge løpere i forbindelse med våre tirsdags O-løp. Du får innføring i kart og kompass. Først med enkle løyper, og etterhvert som du mestrer kunsten kan du gradvis øke vanskelighetsgraden. Passer perfekt for deg som har liker å være ute i naturen. Noe av det fineste med O-sporten er at det passer for alle aldre. Som forelder kan du henge deg på og lære sammen med barnet/ ungdommen din, og plutselig har dere en idrett hele familien kan delta på sammen.     

Orientering i Bodøskolen - en hjelp til kartopplæring i grunnskolen

Klubben har i samarbeid med Bodø kommune utviklet nettstedet Orientering i Bodøskolen:http://kartibodoskolen.weebly.com. Her kan skoler og andre interesserte laste ned gratis kartverk og øvelser tilpasset kartopplæring i skolen. Dette kan  være til støtte i skolenes arbeid med læringsmålene i Kunnskapsløftet. I Kunnskapsløftet er orientering beskrevet som en basisferdighet som alle barn skal lære i grunnskolen. Orienteringsferdigheten utvikles gjennom øvelse over tid og i læreplanen er denne utviklingen beskrevet i konkrete arbeidsmål for trinn i grunnskolen. ”Utviklingstrappa for Orientering i skole og barnehage” viser på en oversiktlig måte hvilke enkeltferdigheter som oppfyller arbeidsmålene i læreplanen. Tips gjerne lærerere du kjenner om denne muligheten til å lære skolebarn å orientere med kart og kompass.