Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Flaggspretten (Bærum)

Flaggspretten (Bærum) har ingen aktiv sesong med info enda. Kontakt gjerne Flaggspretten (Bærum) på e-post flaggspretten@flaggspretten.no for å opplyse om dette.

Sesongen 2018

Turer og poster.

Postene er merket i terrenget med et orienteringsflagg påført postens nummer og kode, og det henger en stiftklemme på hver post. Turene A, B, C, D, E og G er markert med stolper med stiftklemme og en informasjonsplate på toppen.*Tur A, B og G er gratis og lastes ned fra vår WEB-side (flaggspretten.no). Tur D må man bruke koden som står på informasjonsarket for åpne.(NB! For de som har kjøpt konvolutt og skal skrive ut tur D, denne MÅ laste den ned fra vår hjemmeside flaggspretten.no. Da kan man bruke koden som står på informasjonsarket)

Funksjonshemmede.

I år har vi tatt ut 39 poster som passer spesielt for personer med funksjonsnedsettelser. Disse postene er merket med en stjerne i postbeskrivelsen på kontrollkortet. På turorientering.no er det et eget valg for å registrere seg som funksjonshemmet. Det er egne merkekrav (se hjemmesidene våre).

Klipping med APP

Det har dessverre blitt noen misforståelser når det gjelder bruke av app’en til å klippe/registrere poster. Det er KUN gratisturer og de turene som kjøpes gjennom tur-o på nett(eller app’en) som kan klippes/registreres med denne app’en.

De som har kjøpt konvolutt må fortsatt gå inn på tur-o på nett for å registrere postene der.Vi vet dessverre ikke når det blir mulig for de som kjøper konvolutt til å bruke denne app’en.

Turforslag og vanskegrad.

Postene er plassert som forslag til turer i terrenget med noe variert nivå/vanskegrad. Grønn tur er barnevennlig og den enkleste. Blå tur går i lett terreng for nybegynnere og litt erfarne. Rød tur går i variert terreng og egner seg for erfarne turorienterere, mens sort tur er den mest utfordrende. Poster som tilhører samme turforslag, er merket med samme bokstav i postkoden. Utsettingsdato varierer.

GPS-posisjoner.

Alle poster har GPS-posisjoner som kan lastes ned fra vår hjemmeside: flaggspretten.no

Klipping med APP

Det er nå lansert en APP for å klippe med mobiltelefonen. Den er foreløpig bare tilgjengelig for I Phone brukere. En del andre funksjoner er også lagt til. Se mere informasjon her. Du kan laste ned APP'en her.

Familie/gruppe registrering.

Det er mulig å opprette grupper/familier. Dette gjør at man ikke lengere trenger å logge inn for hver enkelt i familien. Har laget en liten forklaring på dette. Hvordan klippe for hele gruppen kan du få informasjon om her (Fellesklipping).

Kontrollkort.

Det er tre kontrollkort, hvor turene er fordelt. Kontrollkortene har beskrivelse av terrengdetaljen hvor posten er plassert, samt postens poengverdi. Med stiftklemmen på posten stifter du i kontrollkortet der postens nummer står. Dersom stiftklemmen er fjernet, noteres postflaggets kode.

Registrering på nett.

Vi oppfordrer imidlertid alle til å registrere postene via nettet. Logg deg inn på turorientering.no/flaggspretten og registrer deg som bruker. Noter postflaggets kode når du er på tur. Når du kommer hjem, registreres posten ved å skrive inn koden på nettet. Dette gir deg god oversikt og er en stor fordel for arrangøren.

Kulturminneposter.

På noen av postene henger det et oppslag med omtale av et kulturminne som posten er plassert ved, eller ligger i nærheten av.

Sesongåpning tur B – FINN-FRAM-dagen.

Flaggsprettarrangement på Kalvøya 1. mai fra kl. 10.00 til 14.00. Ved frammøte får du kart med 5 poster inntegnet.  Tur B kan også skrives ut gratis fra nettet. Se nærmere informasjon under arrangement på nettsiden. turorientering.no/flaggspretten

Sandvika Byfest tur G.

Under Sandvika Byfest 25. - 28. august vil tur G stå ute. Ved frammøte får du kart med 8 poster inntegnet. Tur G kan også skrives ut gratis fra nettet. Se nærmere informasjon under arrangement på nettsiden. turorientering.no/flaggspretten

Parkering.

Forslag til parkeringsplasser er angitt på kartene med en P. Ved parkering i boligstrøk ber vi dere ta hensyn til beboere og til fremkommelighet for øvrig trafikk.

Miljø, dyrket mark og båndtvang.

Gå ikke over dyrket mark! Hold grinder lukket! Vær oppmerksom på plantefelt og vis respekt for andres eiendom! La rugende fugl og dyrelivet være i fred! Husk båndtvang for hunder fra 1. april til 20. august!

NB! Det er båndtvang hele året på Kolsås og i Vestmarka. Se informasjon fra kommunen her.

Merkekrav.

Postene har ulike poengverdier ut fra vanskegrad / avstand. Totalt gir alle postene 1053 poeng. Poeng fra andre tur-o-arrangement kan telle med. Har du greid kravene til merket flere ganger, vil det kvalifisere til plakett for hvert femte år. Kravene til merker og plaketter ligger på vår hjemmeside. Merker og plaketter er gratis, men må hentes på sesongavslutningen (ingen postforsendelse).

Arrangørklubber, kart, turer og kontaktpersoner.

Ta kontakt med klubbenes kontaktperson, du finner det på hjemmesidene våre, om du har spørsmål eller kommentarer til postene, oppdager manglende postflagg, stiftklemmer eller lignende. Vi kan bli bedre med din hjelp!

Arrangøren ønsker alle velkommen til årets turorientering
GOD TUR
Flaggsprettens hjemmeside: flaggspretten.no