Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Ganddal IL - Postjaktå (Sandnes)

Ganddal IL - Postjaktå (Sandnes) har ingen aktiv sesong med info enda. Kontakt gjerne Ganddal IL - Postjaktå (Sandnes) på e-post tor.brekken@outlook.com for å opplyse om dette.

Velkommen til Postjaktå 2017.

Registrer deg som bruker, klikk på de postene du har vært på og skriv inn kodene.

Turorientering gir deg et mål for turen, og spenningen med å lete etter neste post gir en ekstra dimensjon til turopplevelsen, ikke minst for de yngste. Ved hjelp av kart og kompass skal du finne poster som er plassert ved tydelige terreng-detaljer som steiner, høydepunkt, myrdrag osv. Turorientering er en moderne form for skattejakt der det gjelder å finne flest mulig poster i løpet av sesongen. Postene er i år plassert på kartene, Bogafjell, Neseskogen, Vigreskogen, Vagleskogen og Øksnevadskogen Nord. Sesongen i Vagleskogen og Øksnevadskogen er delt i vår (20. mars - 26. juni) og høst (1. juli - 6. november). Postene blir omplassert i høst slik at de som ønsker kan finne flere poster i det samme terrenget.

Poeng/merker

Postplasseringene er trykket på kartene. Hver post har en kode. Koden noteres og er bekreftelsen på at du har vært på posten. For de terrengene som har to perioder, blir postkodene forandret til siste periode. Hver post gir et visst antall poeng mellom 3 og 10 poeng, alt etter vanskelighetsgrad og beliggenhet. Etter sesongslutt summeres antall poeng. Poengsummen gir grunnlag for bronse, sølv eller gullmerke. Poengkravene er: bronse - 100 poeng / sølv - 200 poeng / gull - 300 poeng.

Det er mulig å oppnå i alt 370 poeng. Ved oppnådd gullmerke i hhv. 5, 10, 15 år osv. kan du bestille NOF’s (Norges Orienteringsforbund) turorienteringsplakett.

Turorientering på nett

Opprett din egen bruker på nettet. Her kan du fortløpende legge inn kodene på de postene du har besøkt. Ønsker du å kjøpe merker, kan du hente skjema fra vår hjemmeside www.gandor.org under "Turorientering". Skjema fylles ut og legges ved en e-post som sendes til turorientering@gandor.org.

Barne-turorientering / O-løpstrening

I Vagleskogen er postene utstyrt med klippetenger. De fleste barn synes det er ekstra kjekt når de kan klippe på postene. Selv om det nå benyttes elektronisk stempling i O-sporten, kan du benytte dette kartet til O-løpstrening med manuell klipping. På baksiden av kartet i turorienteringskonvolutten er det laget felt for manuell klipping.

Postplukk

Postplukk betyr ganske enkelt tradisjonell turorientering der postene er frittstående og kan besøkes i vilkårlig rekkefølge.

Utsalgssteder

Turorienteringskonvolutter med kart vil være til salgs hos: Hetland Sport Sandnes, Intersport MAXI, Intersport Kvadrat, MIX Berge Hatteland, Intersport M44, Magneten Sport Ålgård, Kiwi Lundehaugen, Sola Sport&Fritid (Sport 1 Sola) og i Stavanger Turistforenings informasjonssenter i Stavanger. Pris kr. 250,-

Det er mulig å kjøpe Turorienterings pakken til Ganddal I.L. på Turorientering.no. Velg «postjakta Ganddal I.L.» og logg inn. Last ned og print ut kart/postbeskrivelse. Pris kr. 175,- betales med kredittkort på Turorientering.no.

Det er også mulig å kjøpe en eller flere av turene enkeltvis på Turorientering.no. Man må her laste ned og printe ut kartene selv. Pris kr. 45,- pr. tur.

Turorientering som rekruttering til O-sporten

Turorientering er ofte det første møtet med O-sporten for barn og ungdom. Vi som driver denne form for idrett eller trim synes det er en fantastisk fin aktivitet. Skulle noen, etter å ha prøvd seg på turorientering, få lyst til å være med litt mer, har Ganddal IL et trivelig O-miljø. Vi arrangerer kurs i kart og kompass etter påske. Ta kontakt med Ganddal IL Orientering - rekruttering@gandor.org - for mer info.

Husk!

Alle oppfordres til å vise hensyn overfor dyre- og planteliv. Husk båndtvang! Vær spesielt varsom når det er husdyr ute på beite, og hvor det er nødvendig å krysse gjerder. Bruk de gjerdeklyverne som er utplassert. Vær obs på skogbrannfaren!

Grønn tur

Grønn tur er et tilbud for de som vil ut på tur i nærområdet og er lett tilgjengelig. Grønn tur kan lastes ned gratis.(se under "Turer") Disse turene samler foreløpig ikke poeng i sammen med Postjaktå.


Medlemskap i Ganddal IL Orientering
Hvis du ønsker å bli medlem i Ganddal IL Orientering finner du mer informasjon her.

 

Turorientering støttes av Miljødirektoratet