Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Kristiansand OK

sesongen er i gang

 

 

Årets siste Finn 5 er klar

Postene er ute i Holskogen fra 17. august til 3. september. Ta en tur og nytt det fine sensommerværet!

God tur!

 

 

 

Finn 5 runde 2nr. to - fra 10. til 27. mai 

Årets andre runde med Finn 5-poster vil være tilgjengelige fra og med Kristi Himmelfartsdag 10. mai til og med søndag 27. mai.

Postene ligger nordøst for Krokevann og nås enklest ved å parkere på Bymoen og følge stien opp mot Krokevann. Parkering i Suldalen eller på Kjærrane gir en noe lengre, men fin, tur inn til posene.

 

 

FINN FRAM-dagen 2018 - flyttet til 22. april grunnet mye snø!

Søndag 22. april arrangeres FINN FRAM-dagen på Grønn slette i Jegersberg fra kl. 11.00 til 14.00. Det blir aktiviteter og lek med kart - for hele familien: Orienteringsløype for nybegynnere, barnevognvennlig "småtrolløype" og sprintløype. Enkel servering og premie til alle barn!

VELKOMMEN!

 

 

Årets første Finn 5 er klar fra 23. mars og perioden forlenges til 22. april! 

Våren lar vente på seg, men Finn 5 venter ikke! Om det er ski, truger, støvler eller joggesko som er beste alternativ gjenstår å se. 

Årets første Finn 5 er lagt til Kalkheia, start anbefales fra den gamle leirduebanen. Blåveisen har neppe rukket å komme frem i tide, normalt er Kalkheia ganske så blå på denne tida.

Vi håper dere får en fin tur likevel, og om snøen skaper vanskeligheter så kan tida posten står ute bli forlenget. Det vil i så fall bli varslet her, men planen er at postene står ute fra 23. mars til 22. april. 

Kartet kan lastes opp fra denne nettsiden. Velg "Turer" i menyen til venstre og deretter turen "Finn Fem - Jegersberg 23. mars - 8. april". Finn Fem- kartet kan også lastes opp fra Kristiansand Orienteringskubbs nettsider: www.kok.no

Hilsen tur-o komitéen i KOK

 

 

VELKOMMEN TIL 2018 SESONGEN - fra 24. desember 2017

Skautrimsesongen 2018 starter julaften 2017. Skautrimmen og Baneheitrimmen er i salg fra denne uken. Se salgssteder annet sted på www.turorientering.no/skautrimmen.

Årets Skautrimmen-områder er:

  • Duekniben - 10 poster
  • Krokevann sør - 20 poster
  • Jegersberg  - 18 poster
  • Holskogen - 12 Poster

I tillegg til Skautrimmen og Baneheitrimmen har vi 10 enkle poster på Agder Naturmuseum, vi planlegger en "grønn tur" på Kanonmuseets område på Møvik, og det blir et turorienteringstilbud i forbindelse med orienteringsløpet KOK 2-dagers midt i mars. Som vanlig blir det en Finn Frem dag i løpet av våren. Andre tilbud kan også dukke opp i løpet av året så...

FØLG MED PÅ  www.turorientering.no/skautrimmen og www.kok.no

 

Om Kristiansand Orienteringsklubb

Siden starten i 1973 har Kristiansand Orienteringsklubb (KOK) vært Sørlandets største og mest aktive o-klubb. Det betyr at du alltid vil finne et tilbud innen orientering og friluftsliv i klubben – uansett alder og nivå. Antall medlemmer er nå ca 280.

Ulike tilbud:
• Råtass og Minitass opplegg for jenter og gutter fra de er i 6-8 års alderen.
• Ungdomsgruppe fra 13+ har egne treninger, samlinger og reiser til større konkurranser.
• Elitegruppe med egen trener og et aktivt treningsprogram på høyt nivå.
• Andre aktive, spesielt 35+, deltar på det nivå som passer på trening og turer.
• For turgåere, så vel enkeltvis som familier, har Skautrimmen vært populær i 43 år.
• Baneheitrimmen er et populært tilbud i Kristiansands bynære turområde.

* Støttemedlemmer, foreldre og tidligere aktive er klubbens ryggrad ved små og større arrangementer. Interessante oppgaver kan gi alle en meningsfylt tilværelse.

Presteheia Klubbhus ble tatt i bruk av KOK 22. november 2008, samtidig med klubbens 35 års jubileum. Klubbhuset er bygget og eies av KOK og IK Gimletroll, med kommunen som leietaker av garderobedelen i underetasjen. Beliggenheten er ved inngangen til Jegersbergmarka, ved siden av Presteheiabanen på Gimlekollen. Bedrifter og klubbmedlemmer har bidratt både økonomisk og på annen måte til finansieringen. Klubbhuset åpner nye muligheter for aktiviteter og markedsføring, både sosialt og sportslig. Et viktig mål er nådd, og en ny epoke starter.

Kristiansand OK skapte i 2003 en visjon om å bli blant de beste i verden, den gang da Jørgen Rostrup kom tilbake til Sørlandet og nye sponsoravtaler ble signert.

Kartproduksjon og store arrangementer lå i bunnen av avtaler med Bykle kommune og næringslivet på Hovden. Det første store målet ble nådd våren 2008, da klubben vant den prestisjefylte Tiomila.  Elitegruppa teller f.t. løpere fra hele 6 nasjoner. I 2009 vant klubben begge de to store internasjonale klubbstafettene, Tiomila i Sverige og Jukola i Finland. Klubben vant på nytt Jukola i 2015. Verdensmester med KOK som klubbtilhørighet er de siste årene Audun Bjerkreim Nilsen (jr.), Jørgen Rostrup, Holger Hott, Daniel Hubmann (Sveits), Vegard Danielsen (jr) og Martin Hubmann (Sveits). 

Rekruttering og skoleorientering er klubbens fremtid og prioriteres høyt. Helt siden starten av NOFs skoleorienteringsopplegg i 2001 har klubben vært landsledende som arrangør av Gildesprinten/Skolesprinten med over 15.000 skolebarn fra 5.-7.trinn i skoleløpene. Under NOFs O-galla 2007 fikk klubben prisen som ”Årets Gildesprintarrangør”. Rekrutteringskomitéen tilbyr årlige nybegynnerkurs til deltakerne.

Skauposten er klubbens trykte informasjonsblad til medlemmene, 4 ganger årlig siden 1982. De siste årene har Skauposten også blitt distribuert til skolene i Kristiansand, ordføreren og kommunale etater, andre organisasjoner og medier, samt til sponsorer og annonsører.

Kristiansand Orienteringsklubb er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Norges Orienteringsforbund. I klubbens formålsparagraf heter det bl.a.:
Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.