Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

OL Toten-Troll (Østre Toten)

sesongen er i gang

Toten-trimmen 2017 er straks i gang!

Vi er straks i gang med den 45. sesongen med turorientering på Toten.

Tur-o-konvoluttene kan kjøpes på salgsstedene fra fredag/lørdag 5.-6. mai – eller på sesongåpningen ved Karidalen skisenter lørdag 6. mai, kl. 11-14.

I år fortsetter vi med totalt 70 poster, fordelt på 6 kart; 2 nede i bygda, 3 på åsen og 1 i Vestre Toten. Kartene vi bruker i år er Karidalen (med en grønn tur; 10 lett tilgjengelige poster i et vennlig turområde), Engsmarka sør, Holokampen, Fløita, Sønstebysætra  – og Flyplassen. De fleste kartene er i målestokken 1:10 000. Og alle kartene har påtrykte poster og postbeskrivelser.

Tur-o-konvolutten koster i år 250 kr, ekstra kontrollkort koster 10 kr.

I tur-o-konvoluttene er det også et oversiktskart som viser hvor områdene er, med veier til naturlige utgangspunkt for turene. På oversiktskartet er det også tegnforklaring, som av plasshensyn er utelatt på kartene.

Det er også i år mulighet til å kjøpe enkeltkart på nett - med inntegnete tur-o-poster. Dette kan være aktuelt dersom en ikke vil ha hele opplegget, men bare er interessert i postene på enkelte områder.

Dersom du kommer over poster/utstyr som er skadet, fjernet eller flyttet, setter vi pris på om det blir gitt tilbakemelding til den ansvarlige for postene på det aktuelle kartet, slik at vi kan få rettet feilen.

På de fleste kartene er det én post der det henger et infoark med opplysninger om kulturminner, geografi eller natur. Dette håper vi vil interessere mange.

Postene i Karidalen og i Engsmarka er lett tilgjengelige og derfor også egnet for familier med små barn.

Det kan kvitteres for at posten er funnet ved å klippe i kortet – eller ved registrere ”klippene” her på nettsida turorientering.no. Skriv da kodene på postskjermene ned på kontrollkortet – og skriv dette inn på nettet etter endt tur.

Kontrollkortene leveres/sendes til Ola Brox, Tallsletta 4, 2848 SKREIA når sesongen er over – og helst før 10. oktober. De som benytter registrering på nett, trenger ikke i tillegg å sende inn kortene.

Selv om du ikke skulle ha klart kravet til gullmerke, er det lurt å registrere seg – enten på nett eller ved å levere kortet. Husk at også oppnådde krav til bronsemerke og sølvmerke vil telle med for å få plaketter. Se under Merker og plaketter på hjemmesiden til OL Toten-Troll.

På hyggekvelden til høsten blir det trekning av premier blant de frammøtte som har oppfylt kravet til gullmerke. Og det blir egen trekning blant deltakere under 12 år som har klart kravet til bronsemerket.

Mer informasjon finner du via menyen til venstre.

Turbloggen

Det kan være lurt å følge med på Turbloggen. Der legges det ut info om problemer en kan støte på underveis - og annen nyttig informasjon. Bruk gjerne turbloggen også til å fortelle om fine turer, gjerne med bilder!

OL Toten-Troll sin hjemmeside www.toten-troll.no

Her finner du info som ikke står her på turorientering.no. Først og fremst noe om Merker og plaketter, Historikk om Toten-trimmen, noe Statistikk og en Adelskalender.

 

Stolpejakten

Vi fortsetter suksessen. Det blir i år satt ut totalt 100 stolper i Kolbu- Lena-, Kapp-, Skreia- og Nordliaområdet. Disse står ute hele sommersesongen. Dette er enda en mulighet til å ta seg fram ved hjelp av kart, og er et fint supplement til Toten-trimmen. Se egen kartbrosjyre som legges i alle postkasser nå snart – og på utvalgte steder i bygda.

Stolpene kan registreres på flere ulike måter:

- enten ved å skrive bokstavkodene i en kupong på kartet

- eller legge inn bokstavkodene på stolpejakten.no

- eller skanne QR-koden på stolpene med en smarttelefon

Vil du være med på Stolpejakten, så klikk deg inn her.

 

Hilsen Trimkomiteen i OL Toten-Troll