Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Verdal Orienteringsklubb

sesongen er avsluttet

Verdal Orienteringsklubb ønsker deg velkommen til sin 46. sesong med turorientering.

Turorientering er et mosjonstilbud til alle som liker turer i skog og mark. Dette er en aktivitet uten tidtaking, uten fastsatt start og mål, og uten faste turdager. Postene står ute store deler av sesongen og kan tas når du vil, i den rekkefølge du vil og i det tempo du vil. Du velger selv om du vil ta flere korte turer eller noen få lange.

Det skal være stygglett å klare bronsemerket. Kravene til sølvmerket er også lett match, mens gullmerket krever både litt orienteringsferdigheter og innsats, men oppnåelig for de fleste som klarer å prioritere nok tid i skogen. Å klare alle postene skal være ei utfordring!

Turo-konvolutter med kart, klippekort og informasjon er å få kjøpt i sportsbutikkene på Øra og hos tur-o-komitéens medlemmer. I år har vi 80 poster i områdene Blommen, Marka (Leksdal), Volhaugen og Garnes. Fjellpostene er lagt rundt Drivsjøan med fjernpost på Drivsjøfjellet.

Vi viderefører tilbudet "Stolpetrimmen". Dette er 15 poster/stolper i sentrumsnært område som er lett å nå.

Sykkelturorientering: Det er lagt opp til en langtur rundt Leksdalsvatnet + noen poster nærmere sentrum; i alt 10 poster.

Tur-o på nett gjør det mulig å kvittere på postene på nett, komme med innlegg og bilder, samt ha oversikt over egne (og andres) klipp. Dette er et tillegg til det ordinære klippekortet i konvolutten. Oppfordrer alle til å dele sine turopplevelser og bilder!

Turorientering i Norge er 50 år og har i den forbindelse utlyst en konkurranse. For å være med i trekningen av gavekort på et hotellopphold må du registrere deg på turorientering.no. Info ligger i årets turokonvolutter.

Også i år har vi "turer" som kan lastes ned. Dette er utvalgte poster fra vårt ordinære tur-o-tilbud (dvs. de som kjøper konvolutten har allerede disse postene i sin pakke). Turene er gradert etter vanskelighetsgrad.

Flere poster er lagt til kulturminner. Noen av disse er omtalt i info i tur-o-konvolutten eller på tur-o på nett; da også med bilde.

Årets sesong starter 30.april på Blommen. Det blir servert kaffe, saft og kaker, og det blir mulig å kjøpe turo-konvolutter. Det blir også en egen EKT løype for de sprekeste. Vi gir gode råd og tips til de som trenger det. 

I løpet av sommeren har vi flere sosiale treffpunkt for våre deltakere. Følg med på nett og i lokalavisa.