Hva er turorientering

Turorientering er verdens beste mosjonsform! Mosjonsaktiviteten kombinerer orientering med naturopplevelser. Ved hjelp av kart leter du deg frem til poster satt ut i nærmiljøet ditt, gjerne ute i skog og mark, men også i byområder og parker. Tilsammen tilbyr 150 arrangører turorientering over hele landet.

Alle kan delta
Alle kan delta uansett alder og form. Du bestemmer selv ditt eget tempo, hvor mange poster du vil finne og i hvilken rekkefølge. Du kan drive turorientering alene, med familie, arbeidskolleger, venner eller andre, Mangfoldet i naturen gir barna utfordringer og muligheter til spennende naturopplevelser. Gleden over å finne «skattene» gir mestringsfølelse og selvtillit for alle. En god fellesaktivitet på tvers av generasjoner.

Postene/turene er delt inn i fire fargenivåer som viser vanskelighetsgraden. Nivåene gjør det enklere å velge turen som passer ditt nivå best. 

Turorientering er et konsept i regi av Norges Orienteringsforbund og støttes av Miljødirektoratet via Norsk Friluftsliv.

Les mer

Hvordan komme i gang

Turorientering.no gir en oversikt over alle arrangøres turtilbud og mulighet for å kjøpe og skrive ut kart på egen PC. Turorientering kan også kjøpes i butikk. Oversikt over utsalgssteder finner du på nettportalen under hver arrangør.

Før du kan laste ned kart fra nettet,og registrere dine postene/klipp må du opprette en brukerprofil her på turorientering.no. 

Hvordan finner jeg turene?
Bruk søkefeltet til å søke tur, sted eller arrangør eller klikk på Finn arrangør så viser en oversikt med alle arrangører fordelt per fylke. Klikk videre på den aktuelle arrangør og klikk turer i venstre kolonne. Alternativ er å klikke i ruten "Vis kart" hvor du kan søke i kartet på områder du har lyst å gå tur i.

Finn en tur som passer deg!
Turenes vanskelighetsgrad har 4 fargenivåer: Grønn, blå, rød og svart, hvor av grønn er for nybegynnere og svart er for de viderekomne. Flere grønne turer er merket med for rullestol/barnevogn. Les mer her: Gradering av turer   

Les mer

Siste fra turbloggen

 1. Hogst ved Nedre Gupu

  Av Gunnar Pedersen, hos Askeladden (Asker)

  Ref oppslag i Budstikka – https://www.budstikka.no/…/baerum-kommune…/602467!/ Vi har fått ... Les resten

 2. Finn Fram dag i Bjørnafjorden

  Av Marie Pontoppidan, hos Os OK

  Har du lyst å prøve turorientering eller bare interessert i å høre litt om orienteringssporten? ... Les resten

 3. Kode på post 45 er uleselig

  Av Harry Sollie, hos Wing OK (Trondheim)

  Kanskje arrangør eller Moen andre kan gi meg koden. Tidens tann har visket bort det meste. Se ... Les resten

 4. Strømsåsrunden

  Av Trond Cato Martinsen, hos Konnerud IL (Drammen)

  Strømsåsrunden – et kjent navn for de fleste som ferdes i Strømsåsen, uansett om ... Les resten

 5. Tønsnesvarden

  Av Trond Lien, hos BUL Tromsø

  Fine forhold i dag innover Tønsnesvarden. Post 31 og 33 tatt med sykkel, på vei oppover. Ellers ... Les resten

 6. Kurs i orientering søndag 20 .sept

  Av Gunnar Pedersen, hos Askeladden (Asker)

  Beklager at vi ikke har fått lagt denne invitasjonen ut i turbloggen før nå: Førstkommende ... Les resten