Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Ås IL

sesongen er i gang

Vinterposter er ute!

Løp og kjøp konvolutt. 

Hva er turorientering

Turorientering går ut på å finne oransj-hvite postflagg i terrenget ved hjelp av kart og kompass.  Du kan oppsøke postene når du vil, og i hvilken rekkefølge du vil. 

Forberedelser

I turO konvolutten ligger det en beskrivelse av poster (ofte med kulturhistorie) og kartutsnitt for å se hvor postene er. Tegn postene over på kartene som følger med, pakk sekken og gå ut i skogen. Postene ligger midt inne i ringen (koordinater for å måle seg frem eller ta poster med GPS er oppgitt bak på arket og her på nettsida). Noen av de korteste turene kan også lastes ned fra denne sida (se turer på venstre meny)

Ute i skogen

På postflagga er påført en kontroll¬bokstav.  Denne skal du føre opp på kontrollkortet (kjøp flere kort hvis flere i familien vil sende inn), eller registrer på nettet.  Dersom du ønsker å klippe på nettet vil du hele tiden få oversikt over dine poeng og hvor mange poeng du mangler for å få merke i de forskjellige valører. Registrer alle i ditt turfølge her: http://turorientering.no/bruker/ny

Greier du merket?

  • Hver post gir 1 poeng.  Kravet til gjennomført turorientering er 35 poeng. 
  • For barn under 15 år er kravet 30 poeng, men på turene i venstremeny som er merket familieturer, er et noen ekstra poster som bare de under 12 år kan registrere slik at det er enklere å få nok poeng. Disse postene kan bare registreres på nettet. 
  • For personer over 80: 15 poeng.


Første gang du klarer kravet får du bronse-merket, 2. og 3. gang får du henholdsvis sølv- og gullmerket.  Ved 5., 10., 15., 20., 25., 30 og 35. gangs gjennomføring kan du få kjøpt flotte plaketter som markerer begivenheten (200 kr).

Familieturer

Er det mange små bein i familien kan det være vanskelig å motivere seg til alle postene. Vi har derfor lagt ut noen ekstr.aposter som bare har nettklipping og klippene kan bare registreres for de under 12 år. Under "turer" på menyen til venstre ligger det ute familieturer, disse inkluderer noen av de enkleste/mest tilgjengelige tur-O postene og ekstra postene. Det er familieturer på Åsmåsan, Aschjem og Vardåsen. Det vil snart legges ut et kart for Eldor også.  

Del opplevelsene dine

Hvis du er et kameramenneske; ta gjerne bilder underveis – så tar vi en (digital) bildeframvisning på samlinga til høsten.

Del gjerne tur-oplevelsene med andre på tur O-bloggen

Tegnforklaring til orienteringskart:

På alle orienteringskart er det påtrykket tegnforklaring. Hvis du laster ned noen av oppleggene her fra nettsida så kan tegnforklaringa være klippet bort i utsnittet. Se da her:
http://www.o-skolen.no/dokumenter/1270559268-NOF_KARTTEGN_NYBEGYNNERE_2010.pdf

Vil du finne flere poster?

Ta turen over til naboen: http://turorientering.no/ksol/