Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Syverud-sommerposter

turen stengte 1. okt

Blåveislandet og Ole-Brum-pinne-lek-landet under fossen i Bølstadbekken/ Bergbekken/Syverudbekken/Østen Siöe Aaen. Utgangspunkt og parkering ved Rostadion. Post-runden følger stort sett Rotarys kultursti. 
 
Syverud gård oppsto engang mellom år 1000 og1300 (Kristen sagatid: vi finner ingen hedenske graver i området). «Fossen» som spesiell ressurs på gården er nevnt alt på 1300 -tallet  i et salg til Oslo Bispestol. Seint på 1700-taller var Syverud et slags senter for Herrnheuterbevegelsen (Brødremenigheten). I 1855 kjøpte sogneprest Berner Syverud som privat gård og bosted, da Departementet for det Indre fikk overført Ås prostegård for etableringen av den Høiere Landbruggsskole. I 1862 kjøpte den norske Kirke (Opplysningsvesenets fond) eiendommen som prestegård, denne ble da bygd opp standsmessig (se bildet). I 1955 kjøpte Landbruksdepartementet (NLH/NMBU) innmarka og de nedre delene av eiendommen. I 1969 ble bebyggelse revet. 

Post d er en vinterposter og blir tatt inn etter 17 mai. 

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

5 stjerner
Utmerket

Skrevet av Martin Paliocha

Flott tur, perfekt for nybegynnere og lommekjente!

Les alle anmeldelser →