Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Vardåsen sommerposter

turen er åpen
Kartside for Vardåsen sommerposter
Forhåndsvisning av kartside du får ved kjøp av turen.

Det er ikke rapportert om noen hoppbakker på Vardåsen.  Men hoppere har det sjølsagt vært. Johan Røed (Ås IF) deltok til og med i Holmenkollen i 1936. Johan greide 50 meter i første omgang, men datt i andre. Han gikk nok ofte på hoppskia fra hjemgården Tomter tvers over dalen til Børsumbakken for å trene. (Se bilder av Johan i svevet hos Dørum 1 side 563 og 564)

I mangel av hoppbakker følger vi den gamle (ca 1960) skiløypa mot Vestby; «Iglaløypa». Løypa gikk mest i skauen: Fra Søråsjordet opp over Landåskollen, Hest­hagan og inn hovedstien mot Vardåsen, og etter hvert over Vardåsen ned til brua ved Tømmer­kastet (Pumpe­huset). Vel inne i Vestby ved Fjellet gikk løypa jordene forbi Øynes og så gjennom Kromskauen, Randem­skauen og opp Revling-kleiva til Igla Veikro ved E6. Der kjøpte man sitronbrus i glass. Fysikklærer Glesne satte sin ære i å være den første til å brøyte løypa etter snøfall. Man måtte kjapt hjem fra skolen og vasse mila i djupsnøen for å oppleve den ekte skadefro glede når man på tilbakeveien møtte Glesne.

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Vardåsen sommerposter enda.