Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Vinterposter

turen stengte 18. mai

Turorientering fra 1. juledag – besøker gamle hoppbakker!

Turorientering er av de friluftsaktiviteter som folk tok i bruk i koronaåret 2020. Turorienteringa i Ås hadde 80% økning i deltagerantallet. Ås IL og NMBUI følger opp. Vinterpostene henger ute fra 1. juledag til 3. oktober, bortsett fra post b og c som tas inn etter 1. mai:

I årets årgang av Follo historielags «Follominne» presenteres steder der det har ligget hoppbakker i Ås i tidligere tider. Fra det første rennet i 1892 og i nesten hundre år var hoppsporten enormt populær. I alt 43 hoppbakker, med renn-størrelse, er blitt registrert. Alle de 10 turorienteringspostene i vinter, og mange flere til sommeren, er plassert ved disse hoppbakkene. 

Vinterpostene ligger nær veier, store stier eller skiløyper. Man trenger verken avanserte kartkunnskaper eller kompassteknikker man uansett har glemt. Postplasseringene er også oppgitt med koordinater for den som heller vil la seg lede av en GPS-dingsboms.

Postene er utstyrt med QR-kode, slik at registrering kan skje med appen "Turiorientering" på telefon.

Tur-O-konvolutten med alle kartene kan kjøpes på bokhandlene i Ås, og turene kan også kjøpes enkeltvis på turorientering.no/asil  eller i appen "Turorientering" (noen, som dette, er gratis å laste ned).

God tur!

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Vinterposter enda.