Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Askeladden (Asker)

sesongen er i gang

Velkommen til Askeladden turorientering

Askeladden turorientering er landets eldste, og en av landets største arrangører på turorientering, med tanke på antall deltakere, kart og poster. Vi har poster ute gjennom hele året!

Salget av 2021-konvolutten er avsluttet. Den har i år vært tilgjengelig fra våre utsalgsteder og fra  askeladdenturorientering.no. Kart kan fortsatt kjøpes og lastes ned fra turorientering.no/asker

Vårkartene ved kysten gir flotte opplevelser med hvitveis, blåveis og fuglesang om våren. Senere er det gode muligheter for en badepause ved alle 4 områdene. Postene har enkel vanskelighetsgrad, og er familievennlige. Legg merke til at Spira og Hval har kortere perioder. 

 • Arnestad (Vollen), 10. mars -10. okt
 • Grønlia (Holmen), 10. mars -10. okt
 • Spira (Konglungen),  10. mars -10. okt
 • Hval (Hvalstrand),  1. mai -15. juni

Sommerkartene har vanskeligere poster enn vårkartene, men også poster som de mer uerfarne kan finne. Kartene tar deg til flotte områder i marka, og det er flere muligheter for overnatting og badeliv. 

Anbefalte parkeringsplasser for Vestlia, Haveråsen og Tveiter er Solli, Vestmark-setra og utfartsparkinger ved Semsvannet. Det er mulig å ta seg innover i marka med sykkel.

 • Dikemark, 23. apr – 10. okt
 • Nyborgåsen, 10. apr – 10. okt
 • Vardåsen9./23. mai – 10. okt
 • Vestlia16./30. mai – 10. okt
 • Tveiter16./30. mai – 10. okt
 • Haveråsen, 30. mai – 10. okt

Høstjakta: byr på enklere turer i sentrale Askers nærmiljø. I år har vi med to helt ferske nærkart ved Bleiker-Båstad og Høn, i tillegg til den etter hvert tradisjonelle runda rundt Semsvann. Husk lykt og refleks ved postjakt på mørke høstkvelder. 

 • Semsvann, 3. okt – 5. des
 • Bleiker-Båstad, 3. okt – 5. des
 • Høn, 3. okt – 5. des 

Vinterposter fra ca 5. des til 11. april 2022. Vinterpostene gjelder for 2022-sesongen. Postene ligger langs skiløyper og er markert med firkanter på kartene. Før snøen legger seg gir disse postene fine muligheter til fots. 

 • Dikemark, Haveråsen, Tveiter, Nyborgåsen, Vardåsen, Vestlia

NB: Vinterpostene kan ikke registreres på nett før registreringen av 2021 er avsluttet.

Åpningsdatoer kan avvike! Åpningsdatoene er avhengig av vær og føreforhold. De siste årene har vi åpnet mange kart før oppgitt dato. Følg med på turbloggen,  askeladdenturorientering.no/ og/eller facebook.com/Askeladdenturo for oppdatert informasjon for hvert enkelt kart!

Medaljer/merker

Har du tatt nok poeng til medalje? Det tøffeste kravet krever at noen få vinter- eller høstposter må tas i tillegg til alle sommerpostene. 

Alder Bronse Sølv Gull
0-11 år 100 150 200
12-16 år 200 300 400
17-70 år 300 600 800
71-100 år 200 300 400

Merker kan kjøpes til en beskjeden pris a 50 kr plus porto.  Merker kan bestilles ved å sende en epost til kontoret@asker-skiklubb.no. Under Korona-pandemien er Føyka-kontoret stengt for vanlige besøk.

Private hager og dyrket mark - er forbudt område, enkelt og greit!  

Slik får du tak i konvolutten, som kommer i salg i mars 2022:

 • I butikkene, se utsalgssteder i menyen til venstre (400kr), Noen av utsalgstedene tar kun VIPPS.
 • Send en epost til askeladden@asker-skiklubb.no, med muligheter: Hente konvolutt i Heggedal (400kr), eller tilsendt i posten (455kr). Betaling med VIPPS
 • Digitale kart og kartpakker i PDF-format kan kjøpes fra denne siden, klikk Turpakker eller Turer i menyen til venstre.

Elektronisk registrering av klipp

Postene har en kode som kan registreres på turorientering.no/asker/. Registrer deg som bruker med e-postadresse og telefonnummer. Du kan lage en gruppe med venner eller familie, og du kan også melde deg i grupper for skole, lag eller bedrift. Skriv ned koden, eller ta et bilde av posten, og logg inn på nett etter turen og registrer postene.

Med appen «turorientering» kan du registrere poster direkte med kode eller QR-kode. Her logger du inn med samme bruker og passord som på turorientering.no. Appen er fremdeles i utvikling, og noe funksjonalitet som f.eks registrering av klipp for flere deltakere i gruppe mangler fremdeles. Dette kommer forhåpentligvis på plass snart.

Har du mistet koden kan du sende en epost til askeladden@asker-skiklubb.no eller en melding via faceobook/askeladdenturo så kan vi hjelpe deg! 

Følg oss på turorientering.no/asker og/eller facebook.com/Askeladdenturo.  Her legges ut nyttig informasjon underveis i sesongen som kan ha betydning for deg. Vi har nå også fått vår egen webside askeladdenturorientering.no/ der tips og annen nytting informasjon legges ut

Vi er også på instagram, @askeladdenturo, bruk gjerne  #turorientering og  #askeladdenturorientering eller #askeladdenturo på bildene dine fra turen 

Lykke til med postjakta!

Hilsen oss i Askeladden