Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Askeladden (Asker)

sesongen er i gang

Velkommen til Askeladden turorientering

Askeladden turorientering er landets eldste, og kanskje landets største turorientering, med tanke på antall kart og poster. De siste 2 årene har vi også hatt flest registrerte deltakere på turorientering.no. Vi har poster ute gjennom hele året!

Gavekort 2021: Last ned gavekort, og velg mellom å kjøpe selv til våren eller å betale nå og få konvolutten direkte i postkassa så snart den er pakket. Sjekk ut linken Gavekort 2021

2021-sesongen er i gang, vinterpostene er ute: Fra 1. des til 1. april 2021 er det totalt 30 poster langs skiløypene. Disse postene er markert med firkanter på kartene i 2020-konvolutten. De fem kartene (Bømarka, Dikemark, Tveiter, Vardåsen og Vestlia) er tilgjengelige for gratis nedlasting: Sjekk ut linken Vinterposter 2021.

Sesongen 2020 er avsluttet. Takk for et fantastisk tur-o-2020 med 32600 registrerte klipp og 1946 registrerte deltakere! I 2020 var det 13 kart med 200 poster i tur-o-konvolutten:

Vår: blå turer med enkel orientering, alle poster er ute. Postene på Hval og Spira er tatt inn 

 • Arnestad (Vollen),
 • Grønlia (Holmen),
 • Hval (Hvalstrand)
 • Spira (Konglungen)

Sommer, mer krevende orientering med rød og svart gradering. 

 • Blåfjell, (rød)
 • Dikemark, (rød)
 • Vardåsen, (rød)
 • Vestlia, (svart)
 • Tveiter(svart)
 • Bømarka,  (svart) 

Høstjakta: enkel orientering i sentrale strøk, fra 27. sept til 29. nov

 • Semsvann, (grønn/blå-tur)
 • Drengsrud (blå tur)
 • Hvalstad (blå)

Vinterposter (Ski-o-ladden) fra 1. des til 1. april 2021

 • Poster langs skiløypene. Disse postene er markert med firkanter på kartene, og gjelder for neste sesong

Medaljer/merker: Har du tatt nok poeng til medalje? Det tøffeste kravet krever at noen få vinter- eller høstposter må tas i tillegg til alle sommerpostene. 

Alder Bronse Sølv Gull
0-11 år 100 150 200
12-16 år 200 300 400
17-70 år 300 600 800
71-100 år 200 300 400

Merker kan kjøpes til en beskjeden pris a 50 kr.  Merker kan bestilles ved å sende en epost til kontoret@asker-skiklubb.no. Under Korona-pandemien er Føyka-kontoret stengt for vanlige besøk.

Private hager og dyrket mark - er forbudt område, enkelt og greit!  Vi har fått noen tilbakemeldinger fra Hallenskog, det er ikke mange gjerder der, men det er tydelig hvor hagene er. Private hager skal selvfølgelig respekteres

Korona: Vi må minne om viktigheten av å overholde myndighetenes pålegg om smittevern, og den enkeltes plikt til å unngå smittespredning! Turorientering kan utøves alene, som familieaktivitet eller i grupper på inntil 5 personer med innbyrdes avstand på 2 meter.

Skisesongen 2020 er over! 196 deltakere har registrert alle 30 vinterpostene fra 2019-kartene, men mange mangler bare en post. Postene kan fortsatt registreres, men postinnsamlingen er i full gang.

Slik får du tak i konvolutten:

 • I butikkene, se utsalgssteder i menyen til venstre (400kr), Noen av utsalgstedene tar kun VIPPS.
 • Send en epost til askeladden@asker-skiklubb.no, med muligheter: Hente konvolutt i Heggedal (400kr), eller tilsendt i posten (455kr). Betaling med VIPPS
 • Digitale kart og kartpakker i PDF-format kan kjøpes fra denne siden, klikk Turpakker eller Turer i menyen til venstre.

HUSK Å FÅ MED DEG POSTKODEN! Skriv ned kodene på postene, eller ta et bilde med mobilen, og registrer postene på nett når du kommer hjem. Fra og med 2017 er det unike koder på alle poster.  Vi oppfordrer derfor alle deltagere å benytte turorintering.no/asker for klipp og kommentarer.  Det er morsomt å sammenligne seg selv med andre, og vi får nyttige tilbakemeldinger på post besøkene: turorientering.no/asker/  Glemmer du koden for en post kan du sende en epost til askeladden@asker-skiklubb.no eller en melding via faceobook/askeladdenturo oppgi postnummeret så sender vi deg koden. 

Følg oss på turorientering.no/asker og/eller facebook.com/Askeladdenturo.  Her legges ut nyttig informasjon underveis i sesongen som kan ha betydning for deg.

Vi er også på instagram, @askeladdenturo, bruk gjerne  #turorientering og  #askeladdenturorientering eller #askeladdenturo på bildene dine fra turen 

Vi ønsker dere alle mange flotte turopplevelser!

Hilsen oss i Askeladden