Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Soppkniv?

Jeg fant en fin, liten kniv m slire på Bøåsen i dag. Kanskje en soppkniv? Noen som savner den? Ring meg på tlf 97707579. Eli Moen

Skrevet av Eli Moen

Takk for en flott Askeladdensesong

Takk til O-gruppa for enda en flott sesong. De fire siste postene tok jeg i dag den 16. juli. Om jeg teller riktig, har jeg funnet alle postene i de 23 årene jeg har bodd i Asker. Høsten pleier jeg psyken og fysikkene ved å benytte Røyken O lag og Bærumsklubbene sine opplegg.
Igjen, takk til O-gruppa.

Vh. Bjørn

Post 3 F

Hei!

Jeg glemte igjen kompasset mitt inne i Kjekstadmarka på post 3 F i dag. Skulle noen finne det, vennligst ring 976 37 699.
For øvrig siste post i årets Askeladd. Kjempebra tiltak og takk til alle som har lagt ut postene.

Når kan poster tas??

En kommentar til innleggene om at postene er “ute før det er angitt” på kartene. Jeg er den som sitter og tilrettelegger kartutsnitt og legger inn postene fra postutsetterne. Dette gjør jeg i januar. Som aktiv o-løper kunne jeg i teorien, forutsatt at det ikke er særlig med snø, stukket til skogs, funnet detaljen og med min egen samvittighet som vitne konstatert at jeg hadde funnet “posten”. Deretter kunne jeg ventet til den elektroniske stemplingen åpnet ca. 1. april og vips ferdig med sesongen og “vunnet” konkurransen med å bli først ferdig. At postene settes ut noen dager i forkant av datoene som er angitt på kartene må jo påregnes da postutsetterne gjør dette på sin fritid og gjerne i helgene. Deltagerne må også være klar over at vi må ha ta hensyn til hekke- og yngletidene og vi er strengt tatt litt tidligere ute med postene enn det som kanskje andre interesser ønsker. Vi må huske at vi bruker marka på naturens og grunneiernes premisser. Ha en fortsatt fin Askeladden-sesong, husk postene står ute til 1. oktober, så du har god tid til å nyte den flotte marka vår.

NYE POSTER

Til Randi Hernes og andre som ønsker å komme i gang med nye poster.
Jeg har lurt på hvorledes noen få klarer å få med seg så mange flere poster enn de som offisielt er satt ut. Jeg hadde til i går tatt samtlige “offisielle” poster, samt 20 poeng for Hvalstrand. Differansen opp til de 3 på toppen var nøyaktig lik summen av samtlige trekantposter på Skaugumsåsen.
I dag tok jeg derfor sjansen på å prøve meg på Post 3 G ved Hajem. Da jeg nærmet meg posten så jeg en med kartmappe som forlot området. Posten var på plass ! Jeg traff ham igjen ved post 10 S. Det viste seg at det var ham som satte ut postene, så de postene jeg hadde tatt var bare et par minutter “gamle” da jeg fant dem. Han regnet ikke med å få satt ut de 4 postene ovenfor Åstaddammen enda, men samtlige andre fant jeg i løpet av dagen. Vi pratet litt om disse som ligger så langt foran oss andre. Dette er så vidt jeg har forstått folk som er eller har vært helt i toppen av O-sporten. Kan det være slik at disse, etter å ha kjøpt kartene, bare setter i gang med å ta postene uten tanke på datoen når postene settes ut ? Jeg fikk nemlig i dag bekreftet at årets poster allerede i fjor høst ble markert med plastbånd. Disse ekspertene er kanskje ikke avhengig av de vanligvis godt synlige postflaggene, men finner den lille plastremsen, og vet dermed at de har funnet posten, og så klipper de på nettet. Kan det være slik det henger sammen ? Jeg håper å få noen kommentarer til dette.
Thor Oddvar Riskild

Lang tur !!!

Alle trekantpostene i Bømarka er satt ut. Det var en lang tur, så beregn god tid. Slik de ligger må man nesten ta alle på en tur Godt å være ferdig med dem.

Info om poster som legges ut før tiden

Ser av forrige innlegg at post 10K er lagt ut. I følge info på kartet skal den legges ut 30/5. Hadde satt STOR pris på å bli informert når postene legges ut før angitt tid – helst her på bloggen. På kartet er det angitt link der slik informasjon skal legges ut, men heller ikke der finner jeg noe opplysning om postene i Bømarka.