Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Alle poster på Skaugumåsen er ute

Nå er alle postene på kartet Skaugumsåsen satt ut, også dem som først skulle ut til 29. mai.
Her har vi en godbit på post 8C ved Mobråtan. Fra dette stedet startet den første Askeladden for 50 år siden – den 22. mai 1966. Det var den første turorienteringen i Norge og ble et forbilde for resten av landet.
Denne posten ligger også på «Rundtur Husmannsplasser» som Asker Turlag har merket. Rundturen starter ved Tveiter gård og passerer plassene Svensrud, Kølabonn og Mobråtan.
Postene 2C, 3E, 8A, 8C, og 2B ligger langs denne rundturen

Blåfjellpostene er satt ut

Alle postene på Blåfjellkartet er nå satt ut – både de runde og de trekantede. Et par turforslag:

De runde postene rundt Blåfjell er en fin, liten tur. Både for dem med korte ben og for dem som vil ha en kort tur. Matpakken kan du spise på 5F eller på Blåfjellsvaene. Stopp opp en liten stund på Blåfjellhytta og nyt utsikten fra Oslo til Drøbak. De litt mer langbente kan supplere denne turen med trekantpostene 6K, 8G, 8J, 10O, 10C og 8E og få en god tur rundt Breimåsan – en av markas fineste myrer. Rett ved 10O ligger Slåttebråtan med fin rasteplass.

Fra Dikemark kan man også gå en kort tur med de runde postene eller en lengre tur med trekantpostene 6J, 10A og 10D. På vei inn til 10D må man få med seg de to kjempesteinene som ruver inne i skogen. Matpakken kan spises på Småvannsbu eller på den fine plassen rett ved 10B.

Eller hva med å overnatte på Småvannsbu og ta alle postene på hele kartet en helg?

Blåfjell

Postutsetting på Blåfjell er i gang. Fine forhold gjør at sen postene (29.5) også settes ut nå. 5 F anbefales som matpakkepost, og på strekket mellom 10 O og 8 J er det ei tørrgran som neppe står over sommeren. Vi gir beskjed om postene blir klare før 1 mai

Et tabbeklipp

Jeg har kommet i skade for å klippe 2A og får den ikke bort. Beklager, det var ikke meningen å fuske meg til en førsteplass. Kan noe annulere den?

Takk fra oss I Askeladden

Takker for hyggelige ord til til “jubilanten” Vi ser det er godt besøk på vårpostene våre, og mange hyggelige omtaler. Det er god inspirasjon for oss. Nettklipping med kode begynner vi forsiktig med i år, foreløpig bare positive tilbakemeldinger. Det tar vi med oss videre

Vårlig vorspiel på Vollen og Grønlia

Jubilerende Askeladden inviterer til vorspiel på Vollen og Grønlia. To turer som du absolutt bør få med deg, gjerne på en godværsdag. På Vollen er kontakten med Oslofjorden nær og storslagen. På Grønlia er det en stille, rar skogstemning til tross for motorveien som dundrer like ved.
Et ekstra pluss er at jubilanten nå tar første skrittet over i kodet nettklipping.
Det er bare å gratulere Askeladden og glede seg til resten av 50 års feiringen.