Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

kodenavn

Kan noen forklare meg hvorfor det er så mange forskjellige poster med samme tall? Hvordan er systemet? Hvorfor ikke forskjellig tall på alle postene?

Vårpostene i Vardåsen er på plass i skogen

Publisert av Håkon Løvli · 4 min ·

Vårpostene i Vardåsen er nå på plass i terrenget. Idag (26/4) kommer du ikke rundt til alle postene uten å vasse litt i snø. Det er i hovedsak lysløypa og områdene med ungskog som har snø. Men altså fullt mulig å plukke poster nå. En liten kuriositet: Post 3L er iflg. kartet en stein. Den finnes ikke i terrenget…. Posten er plassert riktig og kartet skulle nok i stedet markert en enkel gapahuk.
God tur!!

Nå med søndagsåpne utsalg

Turorienteringsesongen er åpnet i Asker!
Kjøp Askeladden-konvolutten på et av de følgende utsalgstedene: Maxbo i Lensmannslia, G-Sport og Ark Bokhandel i Asker sentrum, Intersport og Norli på Trekanten, Ark Bokhandel på Holmen, Sporten Elektriske, på Plantasjen ved Drengsrud og på Landøya (Søndagsåpent), eller på Føyka.
Ved Sporten Elektriske og Plantasjen må konvolutten betales med VIPPS.

Godt Brød sponser Askeladden Turorientering.

Tusen takk til alle som hjelper oss med distribusjonen av Askeladden turorientering i Asker!

Solbriller mistet på "Blåfjell"

Jeg har mistet mine BLIZ solbriller et sted mellom parkeringsplassen på Blåfjellhytta og postene 8 J, 5 N og 8 G. Hvis noen finner dem, kan du ringe 918 98 699.
Ellers var det en kjempeflott tur i strålende solskinn. Rikelig med snø i marka, så minimum gamasjer og turstaver anbefales.

Ny trugetur(er) klar fra Dikemark

Vi har satt ut alle 10 poster på Dikemarkkartet også. Gjennomgående mer snø her enn på Blåfjell, så vent gjerne til det blir bortimot snøfritt. Jeg har lagt opp til en kortbentrunde med fire poster nedenfor kraftledningen, og en lengre Åstjern-rundt som jeg håper ALLE vil gå. Her er det mange flotte plasser og god følelse av villmark. God tur!

Blåfjell

En flott tur. Så både Rugde og Orrfugl på min vei. Takk for tipset med truger, det reddet turen.

Blåfjell for trugeinteresserte

Alle 10 Blåfjellpostene er satt ut, men det er til dels veldig mye snø i terrenget. Truger er anbefalt fottøy inntil våren har satt litt mer preg på terrenget. Postene rundt Blåfjellhytta kan være fine å ta en ettermiddag med en kaffepause på Svartvannsåsen med flott utsikt. Postene rundt Breimåsan kan tas både fra Blåfjell, Dikemark og Skjellestad. Rundt myra er det flere fine rasteplasser.

Nesten snø og isfritt ved Holmen

Runden ved Holmen og Grønlia er nå så godt som snø og isfri, med unntak av litt holke ved isdammen.
Masse fugler, fuglesang og blåveis på kveldens runde. Litt artig at en av postene var ved vendepunktet for maratonløypa til europamesterskapet i friidrett 1946. Les mer om bautaen på https://www.kondis.no/index.php?id=4719877&cat=127145&showtipform=2