Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Marit og Svein på topp-10 av norgesrankingen

Marit Egner og Svein Granerud har siden sommerferien virkelig gått all-in for turorientering. I tillegg til å sanke poster i Askeladden Turorientering har de i år funnet poster over hele Østlandet og Sørlandet, samt noen poster på Vestlandet. I begynnelsen av november nådde de årets mål om topp 10 plassering på norgesrankingen. Hele tur-o-opplegget til Tønsberg og omegn ble gjort unna på en formiddag og kveld. 115 poster, 6 kart, 40 km, på 10 timer…
Men Marit og Svein har i kveld besøkt postene i Heggedal og klatret enda et hakk opp på lista! Kartene for Høstjakta finner du under https://turorientering.no/as…/turpakker/2019/hostjakta-2019/ Har du prøvd deg på Høstjakta?
Postene står ute til 1. desember.

Norgesrankingen finner du på – https://turorientering.no/statistikk/deltakere/2019/ har du registrert klippene dine?

Frost i bakken - og et nydelig dryss av nysnø

Frost i bakken, og et helt ferskt dryss av kald nysnø: Har fått melding om av vinterpostene er satt ut for kartene Tveiter (nord for Semsvann) og Furuåsen-Bergsåsen (Vestlia), i tillegg er Breimåsen og Dikemark klare for besøk (Kjekstadmarka),
Ellers er det fortsatt muligheter for høstjakta med poster ved Semsvann, Hvalstad og Dikemark. Ved vannreservoaret under Skaugumsåsen kan du også møte spelsauen på andre siden av gjerdet.
PS: postene ved Semsvann har snart 200 registrerte brukere. Har du registrert dine klipp i år?

Norgesrekord!

Arild Andenæs har vært funksjonær i Askeladden Turorientering helt siden oppstarten i 1966. Han er altså Norges lengst virkende funksjonær i turorientering.
De siste årene har Arild vært ansvarlig for postene på Vardåsen i Asker, og overlater nå dette ansvaret til svigersønn Aksel Olsen. Men vi regner med å se Arild igjen på pakkedugnaden neste vår.
Takk for innsatsen så langt Arild!

Post 5T og 5S er på plass

Har du mistet koden til en post koden kan du sende askeladden@asker-skiklubb.no eller en melding via faceobook/askeladdenturo
Oppgi postnummeret og kart så sender vi deg koden.

Sluttinnspurt!

Kun få helger igjen av årets sommersesong. Flotte utsikter på værmeldingene, og mange rapporter om fin sopp, så kom deg ut!.
Høstjakta har i år poster ved Semsvann, Hvalstad og i Heggedal – mer info kommer når postene er satt ut i løpet av neste uke

Ang postene på Spira så ble to av postene flyttet ut mot stien tidligere i år, se eget innlegg. Men post 6S må vi få sjekket opp, takk for tips!

psst: Også i år er Askeladden øverst på Norgesrankingen på https://turorientering.no/ med flest klipp og flest deltakere – har du registrert klippene dine?

For de yngste: løp-o-lek på onsdager..

På orienteringsløpet forrige helg møtte vi flere familier som prøvde seg på o-løp for første gang.
Lyst til å bli med? Asker Skiklubb Orientering arrangerer løp-o-lek onsdager, last ned programmet fra https://www.asker-skiklubb.no/Orientering.html

Mange o-løpere i Kjekstadmarka denne helga og de har neppe tid til å plukke sopp!

Så du TV-sendingene fra VM i orientering i østfold? Har du lyst å prøve deg på o-løp?
Asker Skiklubb arrangerer orienteringsløp fra Dikemark lørdag og søndag 24-25. august
Asker skiklubb arrangerer Askerløpet (kretsmesterskap lang) fra Dikemark førstkommende lørdag. På søndag arrangeres det kretsmesterskap fra samme sted. Det blir med andre ord mange o-løpere i Kjekstadmarka denne helga, og det det også muligheter for å prøve seg for deg som ikke er medlem av en orienteringsklubb.
Det er både direkteklasser og utviklingsklasser med fri start og forhåndspåmelding/direkte påmelding.
Utviklingsklassene er i henhold til NOF’s prøveordning med nytt klasse- og løypetilbud for barn og ungdom. Det er tillatt med skygging, ledsager og/eller samløping i alle utviklingsklassene
Start fra kl 10.00 på lørdagen, ta gjerne en tur innom arenaen og føl litt på stemningen. Kiosken er åpen hele dagen, og speakertjenesten følger med på løperne i terrenget.
.
sjekk denne linken for mer informasjon:
https://eventor.orientering.no/Events/Show/10550

Spira, høst i marka, og VM i orientering

Tidligere i sommer ble to av postene på Spira flyttet nærmere hovedstien gjennom området. Post 5Q ble flyttet nordover og 6R ble flyttet sørover – dette for å redusere slitasjen på vegetasjonen i området
I Bømarka var det lett å finne blåbær forrige helg, og gode forhold for storfugl-familien som ble observert i området nord på kartet. Nå blir det snart flere høstfarger i skogen!
Til slutt: I disse dager er det VM i orientering i Østfold. NRK TV sender direkte fra arrangementene. Sendingene finner du her: https://tv.nrk.no/serie/orientering

Fint i skogen nå!

En sommer er snart over, men fortsatt mange fine turmål som tåler et besøk.
En av våre ivrige deltakere melder at det er mye sopp i terrenget nå, enda en grunn til å komme seg ut i skogen! Og det burde være mulig å finne både multer og blåbær også?

Ps: husk å registrere postene på turorientering.no/asker – vi er nå over 500 deltakere som har registrert mer enn 33000 klipp.