Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Sluttinnspurt!

Kun få helger igjen av årets sommersesong. Flotte utsikter på værmeldingene, og mange rapporter om fin sopp, så kom deg ut!.
Høstjakta har i år poster ved Semsvann, Hvalstad og i Heggedal – mer info kommer når postene er satt ut i løpet av neste uke

Ang postene på Spira så ble to av postene flyttet ut mot stien tidligere i år, se eget innlegg. Men post 6S må vi få sjekket opp, takk for tips!

psst: Også i år er Askeladden øverst på Norgesrankingen på https://turorientering.no/ med flest klipp og flest deltakere – har du registrert klippene dine?

For de yngste: løp-o-lek på onsdager..

På orienteringsløpet forrige helg møtte vi flere familier som prøvde seg på o-løp for første gang.
Lyst til å bli med? Asker Skiklubb Orientering arrangerer løp-o-lek onsdager, last ned programmet fra https://www.asker-skiklubb.no/Orientering.html

Mange o-løpere i Kjekstadmarka denne helga og de har neppe tid til å plukke sopp!

Så du TV-sendingene fra VM i orientering i østfold? Har du lyst å prøve deg på o-løp?
Asker Skiklubb arrangerer orienteringsløp fra Dikemark lørdag og søndag 24-25. august
Asker skiklubb arrangerer Askerløpet (kretsmesterskap lang) fra Dikemark førstkommende lørdag. På søndag arrangeres det kretsmesterskap fra samme sted. Det blir med andre ord mange o-løpere i Kjekstadmarka denne helga, og det det også muligheter for å prøve seg for deg som ikke er medlem av en orienteringsklubb.
Det er både direkteklasser og utviklingsklasser med fri start og forhåndspåmelding/direkte påmelding.
Utviklingsklassene er i henhold til NOF’s prøveordning med nytt klasse- og løypetilbud for barn og ungdom. Det er tillatt med skygging, ledsager og/eller samløping i alle utviklingsklassene
Start fra kl 10.00 på lørdagen, ta gjerne en tur innom arenaen og føl litt på stemningen. Kiosken er åpen hele dagen, og speakertjenesten følger med på løperne i terrenget.
.
sjekk denne linken for mer informasjon:
https://eventor.orientering.no/Events/Show/10550

Spira, høst i marka, og VM i orientering

Tidligere i sommer ble to av postene på Spira flyttet nærmere hovedstien gjennom området. Post 5Q ble flyttet nordover og 6R ble flyttet sørover – dette for å redusere slitasjen på vegetasjonen i området
I Bømarka var det lett å finne blåbær forrige helg, og gode forhold for storfugl-familien som ble observert i området nord på kartet. Nå blir det snart flere høstfarger i skogen!
Til slutt: I disse dager er det VM i orientering i Østfold. NRK TV sender direkte fra arrangementene. Sendingene finner du her: https://tv.nrk.no/serie/orientering

Fint i skogen nå!

En sommer er snart over, men fortsatt mange fine turmål som tåler et besøk.
En av våre ivrige deltakere melder at det er mye sopp i terrenget nå, enda en grunn til å komme seg ut i skogen! Og det burde være mulig å finne både multer og blåbær også?

Ps: husk å registrere postene på turorientering.no/asker – vi er nå over 500 deltakere som har registrert mer enn 33000 klipp.

6N på plass

Det meldes at 6N har overlevd hogsten. Som man skjønner ligger posten nå i et hogstfelt som ikke er merket på kartet

6N Tveiterkartet

Kappløp med hogstmaskin mot 6N på Tveiterkartet idag. Flyttet posten fra utsatt grantre til en busk vi får tro blir stående. Kan melde om lovende kantarell sesong 😊

Nedrevne poster på Spira.

7 av de 10 postene ved Spira ble fjernet tidligere i sommer. Nye postflaggene ble hengt opp i forrige uke.
Kontakt oss på epost eller ved melding på facebooksiden hvis du ikke finner en post så hjelper vi deg med koden.