Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

God sommer

En riktig god sommer til alle ivrige tur-o-folk. De lange lyse kveldene gir fine muligheter for en tur i skogen. Ingen grunn til å sitte inne og se på TV!
Hvis du allerede har besøkt alle postene og registrert dem på https://turorientering.no/asker/ finnes det også muligheter i nabokommunene. Røyken og Hurum er snart en del av Asker, og kanskje ekstra spennende, men også mange fine turer i Lier og Bærum.
God Tur!
Foto: Eivind Tonna

Tegnforklaring, kodekort og utskriftsformat

repost:
Vi har fått spørsmål om tegnforklaring til kartene våre. Disse følger to forskjellige standarder: Vanlig o-kart og nærmiljøkart – filene nedenfor inneholder fine tegnforklaringer Vi har fått en bønn om å lage nye kodeark slik vi hadde i 2018, dette blir tilgjengelig for nedlasting. Men send en melding med epost-adresse så får du det rett i eposten Vi har fått spørsmål om utskriftsformat for de digitale kartene våre. De aller fleste kartene skrives ut på A4 i (100%), men Vardåsen, Bergsåsen, og Bømarka skal skrives ut i A3 format (100%). For de som ønsker utskrift til A4 format kan det være en fordel å splitte til pdf-filer med flere sider. Last opp på https://www.sejda.com/no/split-pdf-down-the-middle – trykk på split nederst på siden, og etter noen sekunder kan du laste ned en ny fil med 2 sider Tilslutt er det nå poster ute på nesten alle kartene våre, men husk at postene på Hvalstrand kun ligger ute til 26. mai. Ha en riktig god tur-o-helg

Oppdatering: kodekort i %PDF%-format kan hentes fra https://drive.google.com/open?id=1WRTUCFDVHeCcUT-OCyR8CLEmqCxt9sHa

Bømarka er på plass!

Som noen allerede har oppdaget så er postene i Bømarka og ved Kraftkollen på plass. Toril melder i kveld at postene nå er sjekket og dobbeltsjekket, så de skal være på rett plass.
Husk å ta en stopp ved Glasåsen like vest for post 9D – fantastisk utsikt, når det ikke er regn og tåke!

Denne helga har en av våre deltakere Kjersti Urnes, lagt ut et morsomt bilde fra postjakten på Kraftkollen på instagram, med hashtag #turorientering – Ingen tvil om at det finnes mange veier til målet! (Det er Kjersti’s turvenninne Linn som har tatt bildet)

ps: Det er markert et forbudt område i nedre hjørne av kartet, men det er en farbar sti på oversiden av stupet som kan brukes. Den kan være litt vanskelig å se på kartet.

Bømarka

Ser at noen har tatt veldig mange poster. Er postene på Bømarka-kartet lagt ut??

Fra Bergsåsen (Husk båndtvangen)

Jon Arvid har lagt ut dette på facebooksiden vår:

Nå er også trekantpostene på Bergsåsen satt ut.
Tungt og krevende terreng, men 7F, 8G, og 8J er fine utsiktsposter. 8J er på Askers kanskje fineste utsikt. 6K er et nydelig sted ved Sandungen.
8E, 10A og 10D ligger i Hansemarka, som er lite besøkt. Her er det tungt, kronglete og krevende.
Noen av postene ligger i hekkeområder for skogsfugl så dere oppfordres til å vente med postene oppe på åsen til senere i sommer – høst.
Båndtvangen MÅ overholdes.

Takk for herlige turopplevelser i år igjen!

Da var alle årets vår-/sommerposter besøkt og klippet. Hjertelig takk til alle i Askeladden som gjør det mulig å dra på «skattejakt» i marka år etter år! Turorientering gir den ultimate kombinasjonen; trening av utholdenhet, kjernemuskulatur, balanse og kognisjon, samtidig med avkobling. Favoritten i år var kanskje Furuåsen-Bergsåsen med interessante postplasseringer i spenstig terreng, samt to møter med elg. Det var vått i Bømarka i kveld, så ordentlig vanntett fottøy kan være lurt;)

Askeladden har hatt bursdag

Askeladden har hatt bursdag!
22. mai 1966 ble Askeladden turorientering startet på Mobråtan ved Semsvann i Asker. Askeladden var først i Norge, og bare 3 år senere var “Turorientering den mest populære organiserte familie-idrett i Norge”!
Arild Andenæs (bilde) har vært med som arrangør i alle år siden 1966, mens Trond Rønneberg som var en av de første deltakerne nå er med i Askeladden som kartsjef.

Vivian Olsen Haugen fant et Askeladd-kart for Kjekstadmarka for 1969 i en storopprydning hjemme, med innbydelse til åpningsdag på Stinaløkka 15. mai. Ingen poster er markert på kartet, de måtte vel tegnes inn for egen hånd…

Du kan lese “Historien om oppstarten av turorientering i Norge” skrevet av grunnleggeren Jan Martin Larsen (bilde) på våre facebooksider https://www.facebook.com/Askeladdenturo eller på http://www.o-norge.no/?p=2837

PS: veldig hyggelig med turrapporter fra deltakere i turbloggen.
Vi er også på instagram #turorientering og #askeladdenturorientering

PS2: En husnøkkel ble funnet på Hvalstrand 1. mai – se innlegg lenger ned

PS3: Ryggsekk fortsatt savnet ved Breimåsan – se innlegg lenger ned

Noen vanskelige...

Det var en del vrine poster i både Bergsåsen og Furuåsen. Ble stadig overrasket av kløfter jeg ikke forutså på kartet. Så det ble mange svinger på tenkt kompasskurs
På Post 10A henger det en gammel post, (se bildet) Den rette posten er hengt på andre siden av pytten. ( Lette å overse siden den gamle synest “først”.)

Plast ved 8B

Disse båndene tror jeg har hengt noen år, og merker en utydelig sti som går mellom Kommunehytta og Hovdehytta