Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Noen vanskelige...

Det var en del vrine poster i både Bergsåsen og Furuåsen. Ble stadig overrasket av kløfter jeg ikke forutså på kartet. Så det ble mange svinger på tenkt kompasskurs
På Post 10A henger det en gammel post, (se bildet) Den rette posten er hengt på andre siden av pytten. ( Lette å overse siden den gamle synest “først”.)

Plast ved 8B

Disse båndene tror jeg har hengt noen år, og merker en utydelig sti som går mellom Kommunehytta og Hovdehytta

Plast i naturen

Denne plasten plukket jeg fra hytta og inn til post 8B. Ser det er hengt opp mye plastbånd påtrær inn til poster. Det er vel ikke nødvendig. Jeg plukker den ned

Furuåsen - Bergsåsen

Fra Jon Arvid: Nå er tidligpostene på Furuåsen – Bergsåsen satt ut. Så snart nysnøen fra igår smelter er det bart i skogen. Postene 8B og 7E har fin utsikt. Det er det også ved Hovdehytta (6J) og på strekket 6J – 8B dersom man følger kollene ytterst mot dalen. Det går greit å gå rett opp eller ned mellom 4E og 8H, men bratt er det. De som vil ha en enklere rute bør gå stien rundt. Ved 5F ligger Tranevann, trolig Askers minst besøkte vann. 5F og 9F er lagt for å gi mulighet til å gå den ville og spektakulære Tranevassdalen. På vei opp dalen tar man opp til høyre ca 20m etter at stupet på høyre side slutter. Turen opp Tranevassdalen til 9F er ulendt og kan være vanskelig hvis det er mye vann i bekken. Vil man gå en enklere tur kan 9F tas fra 10A eller 8E.

Gjenglemt liten svart ryggsekk i Breimåsen.

En liten svart ryggsekk ble gjenglemt ved/nær eller mellom postene 10F, 7G og 5L i dag 7. mai. Jeg håper å få sekken tilbake med innhold av en ærlig finner som kan kontakte meg via telefon 920 61 882 eller til mailadressen “larsen@online.no”

I vesken var det bl.a. et Silva speilkompass, en cap (lue), regnjakke, en (avslått) iPhone 7 og noen småtterier.

Ekspress Helpdesk!

Mindre enn en halvtime etter at en av deltakerne våre har spurt via melding på facebook om hvordan finne post 10G i Kjekstadmarka ved Dikemark så er vi flere fra supportgjengen som er på posten. Her sitter Svein og Marit og skriver ned enkleste veivalg, mens Gunnar sjekket postflagget..

Velkommen til Hvalstrand 1. mai, postene er ute!

Velkommen til familiedag på Hvalstrand onsdag 1. mai fra 10:00 til 14:00
Tur-o-løype, natursti, og andre aktiviteter med premier til de yngre.
Vi fyrer også opp grillene, og serverer gratis pinnebrøddeig til alle som vil steke. Ta gjerne med egen grillmat også
Deltakerkart for tur-o-løypa er inkludert i Askeladden konvolutten, men kan også lastes ned gratis fra https://turorientering.no/asker/turer/2019/finn-frem-dagen-1-mai/ eller kjøpes for 20 kroner
Postene er satt ut, og de henger ute til og med 26. Mai
Finn-Fram-dagen / KomDegUt-dagen er et samarbeid mellom Asker Turlag – DNT Oslo og Omegn og Askeladden Turorientering – på Hvalstrand Bad.