Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Takk for herlige turopplevelser i år igjen!

Da var alle årets vår-/sommerposter besøkt og klippet. Hjertelig takk til alle i Askeladden som gjør det mulig å dra på «skattejakt» i marka år etter år! Turorientering gir den ultimate kombinasjonen; trening av utholdenhet, kjernemuskulatur, balanse og kognisjon, samtidig med avkobling. Favoritten i år var kanskje Furuåsen-Bergsåsen med interessante postplasseringer i spenstig terreng, samt to møter med elg. Det var vått i Bømarka i kveld, så ordentlig vanntett fottøy kan være lurt;)

Askeladden har hatt bursdag

Askeladden har hatt bursdag!
22. mai 1966 ble Askeladden turorientering startet på Mobråtan ved Semsvann i Asker. Askeladden var først i Norge, og bare 3 år senere var “Turorientering den mest populære organiserte familie-idrett i Norge”!
Arild Andenæs (bilde) har vært med som arrangør i alle år siden 1966, mens Trond Rønneberg som var en av de første deltakerne nå er med i Askeladden som kartsjef.

Vivian Olsen Haugen fant et Askeladd-kart for Kjekstadmarka for 1969 i en storopprydning hjemme, med innbydelse til åpningsdag på Stinaløkka 15. mai. Ingen poster er markert på kartet, de måtte vel tegnes inn for egen hånd…

Du kan lese “Historien om oppstarten av turorientering i Norge” skrevet av grunnleggeren Jan Martin Larsen (bilde) på våre facebooksider https://www.facebook.com/Askeladdenturo eller på http://www.o-norge.no/?p=2837

PS: veldig hyggelig med turrapporter fra deltakere i turbloggen.
Vi er også på instagram #turorientering og #askeladdenturorientering

PS2: En husnøkkel ble funnet på Hvalstrand 1. mai – se innlegg lenger ned

PS3: Ryggsekk fortsatt savnet ved Breimåsan – se innlegg lenger ned

Noen vanskelige...

Det var en del vrine poster i både Bergsåsen og Furuåsen. Ble stadig overrasket av kløfter jeg ikke forutså på kartet. Så det ble mange svinger på tenkt kompasskurs
På Post 10A henger det en gammel post, (se bildet) Den rette posten er hengt på andre siden av pytten. ( Lette å overse siden den gamle synest “først”.)

Plast ved 8B

Disse båndene tror jeg har hengt noen år, og merker en utydelig sti som går mellom Kommunehytta og Hovdehytta

Plast i naturen

Denne plasten plukket jeg fra hytta og inn til post 8B. Ser det er hengt opp mye plastbånd påtrær inn til poster. Det er vel ikke nødvendig. Jeg plukker den ned

Furuåsen - Bergsåsen

Fra Jon Arvid: Nå er tidligpostene på Furuåsen – Bergsåsen satt ut. Så snart nysnøen fra igår smelter er det bart i skogen. Postene 8B og 7E har fin utsikt. Det er det også ved Hovdehytta (6J) og på strekket 6J – 8B dersom man følger kollene ytterst mot dalen. Det går greit å gå rett opp eller ned mellom 4E og 8H, men bratt er det. De som vil ha en enklere rute bør gå stien rundt. Ved 5F ligger Tranevann, trolig Askers minst besøkte vann. 5F og 9F er lagt for å gi mulighet til å gå den ville og spektakulære Tranevassdalen. På vei opp dalen tar man opp til høyre ca 20m etter at stupet på høyre side slutter. Turen opp Tranevassdalen til 9F er ulendt og kan være vanskelig hvis det er mye vann i bekken. Vil man gå en enklere tur kan 9F tas fra 10A eller 8E.

Gjenglemt liten svart ryggsekk i Breimåsen.

En liten svart ryggsekk ble gjenglemt ved/nær eller mellom postene 10F, 7G og 5L i dag 7. mai. Jeg håper å få sekken tilbake med innhold av en ærlig finner som kan kontakte meg via telefon 920 61 882 eller til mailadressen “larsen@online.no”

I vesken var det bl.a. et Silva speilkompass, en cap (lue), regnjakke, en (avslått) iPhone 7 og noen småtterier.

Ekspress Helpdesk!

Mindre enn en halvtime etter at en av deltakerne våre har spurt via melding på facebook om hvordan finne post 10G i Kjekstadmarka ved Dikemark så er vi flere fra supportgjengen som er på posten. Her sitter Svein og Marit og skriver ned enkleste veivalg, mens Gunnar sjekket postflagget..