Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Hyggelig tur i Spira med besøk.

Hyggelig tur i Spira med en tysk, en dansk og to italienere.
Schöne Tour in Spira mit einer deutschen, einer Dänin und zwei Italienern.
Nice tur i Spira med en tysk, en dansk og to italienere.
Bel tour a Spira con una tedesca, una danese e due italiani.

Innspurt ski-o-ladden

Andre påskedag er siste frist for plukking av vinterpostene i Kjekstadmarka, Vestmarka og ved Vardåsen. Det meldes at det fortsatt er mulig å gå på ski ved Solli, men ved Breimåsan på Blåfjell skriver Vidar at det nå er bløtt i kanten av myra, men restene av skiløypa bærer fortsatt bra.
Vinterpostene har hatt bra med besøk i år, nesten 100 deltakere har nå registrert alle de 32 postene! Men hvis du er lei av snø og is, så har blåveisen tatt over ved Arnestad

psst: Del gjerne turbildene dine på instagram med hashtag #turorientering og #askeladdenturorientering

Foto: Vidar Ekstrøm, og Gunnar Pedersen

Briller funnet

Har du mistet brillene dine mens du gikk etter poster på Spira-kartet? Det henger noen briller på post 5Q på Spira, tok bildet av de:

Løkeneshalvøya (Spira)

Store deler av Løkeneshalvøya (Spira-kartet) er vernet som landskapsvernområde og naturreservat. Hovedsaklig for å bevare geologi og biologi i området. Men nå er yngletiden igang og vi vil oppfordre til litt ekstra forsiktighet på Spira. Alle poster på kartet ligger nære ved eller i etablerte stier. Og stiene er også det naturlige veivalget mellom postene. Alternativt kan man jo vente med Spirakartet til litt utpå sommeren. Da er kanskje badetemperaturene mer fristende?

https://lokalhistoriewiki.no/wiki/Spiraodden_naturreservat

O-lukt

Deilig å kjenne lukten av nytrukket kart i dag. Gjensyn med Bergåsen blir spennende. Dette blir gøy.

Arnestad

Da er vi igang igjen. Fin tur på Arnestad i dag. Greie poster og neste ikke noe snø.