Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Gavekort 2021

Årets gavekort for Askeladden turorientering er klare. Det er to muligheter:
1) last ned gavekort selv, og skriv ut, og kjøp konvolutter til mottaker(e) når konvolutten er klar i butikkene i løpet av mars 2021, eller
2) send en epost med info om mottaker(e), betal, og få konvolutten(e) tilsendt i postkassa så snart de er pakket

Sjekk ut i “Turer”-menyen til venstre – eller klikk på linken: Gavekort 2021

Ski-o-ladden: postene er på vei ut! Nå også Vardåsen

Gladmelding til de ivrige turorienterere som ikke er så glad i å gå på ski: De 4 vinterpostene ved Dikemark er satt ut, og nå også postene på Vardåsen!. Disse postene gjelder for neste sesong, og kan ikke registreres på nett før årets sesong avsluttes. Husk å skrive ned – eller ta bilde av kodene for registrering senere i vinter.
For nye brukere: Ski-o-ladden byr på 30 vinterposter langs skiløypene i marka. Men med varierende skiføre har det blitt veldig populært å plukke postene på barfrosten..

psst: har du registrert alle postene for Høstjakta? Postene ved Semsvann, Drengsrud og Hvalstad står ute til slutten av måneden

Siste måned for 2021

Vi går inn i den siste måneden av en fantastisk sesong for Askeladden Turorientering, foreløpig med 1932 registrerte deltakere, og mer enn 127000 klipp.
Tusen takk til alle dere som har vært med: deltakere, utsalgssteder i Asker, Asker Skiklubb, postutsettere, synfarere og kartansvarlig, og resten av Asker Skiklubb Orientering, Asker kommune, fylkesmann, Norsk Orientering, utviklere av turorientering.no og app for telefonen, og mange mange flere!

Ps: Det er fortsatt mulig å finne poster ved Drengsrud, Hvalstad og Semsvann. Ha en fin tur-o-helg!

Naturreservat og landskapsvern

En av årets Høstjakta-poster ligger innenfor Oppsjømyrene naturreservat ved Drengsrud. Området har kalkrik grunn og variert vegetasjon med flere sjeldne arter. En plankebro tar deg tørt over myra.
Ved Hvalstad og Semsvann ligger det flere poster innenfor Semsvannet landskapsvernområde. Landskapsvernet ble opprettet for å bevare det egenartede og vakre kulturlandskapet rundt Semsvannet med de geologiske, botaniske, zoologiske og kulturhistoriske elementer som er med på å gi området dets særpreg. Ved Semsvann er det også mange store eiketrær. Hule eiker er en prioritert naturtype som skal tas vare på. En eik regnes som hul hvis den er mer enn 200cm i omkrets tilsvarende 63cm i diameter. (Kilde nina.no)
Årets kart for Høstjakta i Askeladden turorientering finner du under turpakker

God tur-o-helg!

Høstjakta er i gang

Høstjakta er i gang, med poster på Drengsrud, Hvalstad og Semsvann
Postene har QR-koser som kan leses med turorientering-appen fra Google play eller Apple store. Se video på vår Facebookside, eller klikk her for å se kort demo

NB! Husk at elgjakta også er i gang fra 25. september. I helgene drives det ikke jakt for våre områder i Lier og tidligere Asker kommune. Men ytterst i Kjekstadmarka kan det fortsatt foregå jakt i helga. Vært forsiktig – og bruk fargerike klær.
Les mer om elgjakt her:
https://www.lier.kommune.no/…/landbruks…/utmark-og-vilt/ og https://www.asker.kommune.no/nat…/jakt-fiske-og-vilt/jakt/

Hogst ved Nedre Gupu

Ref oppslag i Budstikka – https://www.budstikka.no/…/baerum-kommune…/602467!/
Vi har fått melding om at dette også gjelder post 9B ved Nedre Gupu. Vi har fått sjekket posten, og den henger fortsatt på plass

Takk til alle som var med på o-kurs i helga, vi håper å kunne arrangere nytt kurs til våren. Her er en liste av forskjellige linker som kan være interessante for flere:
NOF – Lite orienteringskurs http://nof-orientering.org/index.php
NOF – Finne fram http://www.orientering.no/om-idretten/finne-fram/
NOF – Begynne med orientering http://www.orientering.no/om…/begynne-med-orientering/
NOF – Hvordan foregår et orienteringsløp http://www.orientering.no/om…/hvordan-foregar-et-o-lop/
Eventor: Oversikt over alle orienteringsløp i Norge. Lag bruker og meld deg på! https://eventor.orientering.no/Events
Vi blir veldig glade om dere som var på kurs kan fylle ut evalueringskjema på https://app.easyquest.com/q/q6R2B

Kurs i orientering søndag 20 .sept

Beklager at vi ikke har fått lagt denne invitasjonen ut i turbloggen før nå:
Førstkommende søndag – 20. september – arrangerer vi kurs i orientering for deg som kunne seg å prøve deg på de litt vanskeligere turene, men føler at kartkunnskapene ikke helt strekker til!
Oppmøte på Føyka søndag 20. sept kl 11.00, etter litt teori drar vi ut i skogen ved Slottsberget(Vardåsen). Kurset er ferdig ca kl 15.00
Send en epost til gunnarped(at)gmail.com hvis du er intressert eller har spørsmål så viderformdler jeg til arrangøren. Eller sjekk arrangementet på https://www.facebook.com/events/751104032408984
Det er selvfølgelig muligheter til å komme med forslag til emner som kan tas opp!

Nå nærmer det seg sesongslutt!

Vi er i September, og årets fantastiske sommersesong nærmer seg slutten. Har du plukket alle sommerpostene i år? Benytt det fine høstværet til å komme deg ut på tur!
Foreløpig max pott er 170 askeladdposter, inkludert vinterpostene som sto ute til 3. mai. Det er 118 deltakere som har foreløpig full pott (inkludert vinterposter), men mange mangler bare noen få turer for å komme opp på samme nivå.
God tur-o-helg!
ps:
For deg som allerede har plukket 170 poster – har du prøvd Liertrimmen’s poster på Lahellholmen, Røykentrimmen’s poster ved Stordammen, eller Flaggspretten i Sandvika sentrum? Sjekk ut tilbudet på https://turorientering.no/arrangorer/
ps2:
Høstjakta åpner ved høstferien med nye 30 poster ved Semsvann, Hvalstad og Drengsrud. Hvor mange får 200 poster i år?