Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

150 poster ute, Bømarka syd og Vestlia nord gjenstår

Askeladden turorientering har nå hele 150 poster ute i marka. Dette inkluderer 30 vinterposter som står ute til og med 3. mai. Nå er det bare de 10 sørligste postene i Bømarka, og de 10 nordligste postene ved Vestlia som ikke er satt ut på sommerkartene! De siste sommerpostene settes ut i løpet av mai. 3 kart er fortsatt hvite på oversiktskartet – dette er for Høstjakta som åpner ca 1. oktober
ps: Det er over 180 deltakere som har full pott på 30 vinterposter (markert på 2019-kartene), og ca 20 som bare mangler 1-3 poster. Hor mange blir det med full pott i Askeladden 2020?

Tidligposter på Vestlia er satt ut

Nå er tidligpostene på Vestliakartet (sirklene) satt ut. 99,6% bart. Det er mye fin gammelskog med lite undervegetasjon, men selvfølgelig noe tett innimellom. 8H er utsiktsposten. Trekantpostene blir av hensyn til dyrelivet ikke satt ut før angitt dato.

hvitveis på Spira

Mange ivrige Askeladder har tatt postene langs kyststien tidlige i våres. Nå har hvitveisen tatt over og dekker skogbunnen med fantastisk fine tepper! Kanskje verdt å ta turene en gang til? Takk for alle bilder og tips her på turbloggen!
Husk at vinterpostene står fram til 3. mai – det er nå 160 deltakere som har tatt alle 30 postene, og i underkant av 30 som mangler 3 eller færre av disse postene.
God tur-o-helg!

Tveiterpostene 8O til 6N.

Vi skulle direkte fra post 8O til 6N , men det ble ingen fornøyelse. Det gikk bra til de to små dammene nord for post 8O, men etter det var det veldig mye tynningshogst. Det er nok best å komme seg tilbake på stien og ta posten derfra.

Bømarka nord

De 10 nordligste postene i Bømarka er satt ut i dag. Det er en del snø i nordhellinga mellom post 10M og 10N. Myrene er litt våte, og det ligger fortsatt en del is der det har vært kjørt skiløyper, men det er også tørt og fint mange steder.

Postene er fine å ta fra RV285, 2 km sør for Sylling. Det er en liten parkeringsplass, nedover første vei til venstre, etter at man har passert elva.

Postene er fine å ta som en rundtur, gjerne i retning med sola. En mulighet er å gå opp Asdøljuvet til post 8F. Det er ikke snø eller is opp juvet nå, og med litt hopp og sprett og klyving, er det mulig å komme tørrskodd opp. Anbefaler å gå Asdøljuvet oppover i stedet for nedover, og heller gå stien ned igjen fra post 7D. Hvis en vil gå denne stien opp, så går den opp ved “fare for smal vei skiltet”, 50 meter sør for broen over Asdøla.

God tur!

Vintersesongen forlenges til 3. mai

Det har vært flere forespørsler via blogg, facebook og epost om å forlenge sesongen! Ny dato er nå 3. mai.
Formannen i o-gruppa, Haakon, har nå registrert alle vinterpostene, og er med i gruppa på over 150 deltakere som går for 200 klipp i 2020. Stå på!

ps – Ola – jeg ser at vi har 4 Selma blant våre registrerte deltakere, men ingen av dem har registrert seg for Blåfjellpostene enda.

Psst, vi er veldig nysgjerrige på snøforholdene i Vestmarka og Bømarka. Legg gjerne inn en førerapport i turbloggen eller på Instagram med hashtag #turorientering og #askeladdenturorientering