Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Dikemarkpostene klare

Da har vi satt ut de 10 postene på Dikemark kartet også. Det er fine poster rundt Fuglemyr, men også et par utfordrende villmarksposter vest for Åstjern og Svartputt. Ganske vinterlig i skogen ennå, så turen blir finere om man venter litt på våren. Men det er jo ikke alle som har tid til😉

Fortsatt vinter i marka

Gøy å høre at mange venter på flere poster enn de 30 postene som allerede er satt ut. Vi ser på saken, og kanskje det kommer et kart til i løpet av helga. Men Elin Flotoft rapporterte på facebooksidene våre på mandag at det fortsatt er endel snø i marka – også ved Dikemark (se bilde).
Det er også fortsatt skiføre ved Solli – gratis 2019-kart med vinterposter markert som firkanter kan lastes ned fra menyen til venstre. Postene ligger tettest på Furuåsen/Bergsåsen-kartet (Vestlia) – men det ligger også en post inn mot Myggheim. https://turorientering.no/asker/turer/2020/vinterposter-vestlia-2019-2020/
Se https://www.skiforeningen.no/marka/omraader/?id=10 for løypestatus

Kom deg ut på tur, men følg myndighetenes pålegg om smittevern!

I disse “Corona-tider” må vi minne om helsemyndighetenes pålegg om smittevern, og den enkeltes plikt til å unngå smittespredning! Folkehelseinstituttet (FHI) sier samtidig at fysisk aktivitet er bra for helsa, og anbefaler alle å være i aktivitet innenfor de rammer som er satt av smittevernhensyn. FHI skriver bl.a:
«Barn og unge anbefales å være moderat til hardt fysisk aktive i minst 60 minutter om dagen.»
«Fysisk aktivitet og sunt kosthold påvirker både psykisk og fysisk helse.»
«Ved å øke nivået av fysisk aktivitet i befolkningen kan det således være mulig å forbedre helse.»

Postene er uten klippetenger, en 3 bokstavers kode registreres via nettsidene. Ta gjerne et bilde av posten, eller skriv ned koden til du kommer hjem og kan gjøre registrering ved datamaskinen.

En liten luftetur fra g/hjemmekontoret

Fin tur ved Spira i dag, litt vått og glatt enkelte steder – godt fottøy er nødvendig, men blåveisen er på vei. Men må muligens sjekke ut skiforholdene i Bømarka også? – så fristende ut!

Overraskende flott i Bømarka

Har gått samme turen som Gylver i går, men i motsatt retning. 1 cm ganske tørr snø på toppen ga fine spor og påskestemning.
Helt nydelig!

Kunne ønske meg et skispor mellom Kraftkollen og P-plassen på Solli —> så det blir en rundløype. Utfordrende og kupert terreng, så sikkert ikke enkelt, men fint å kunne ta en runde og ende opp på samme parkeringsplass.

2020/21 sesongen i salg!

Da inviteres til ny sommersesong! Konvoluttene er nå i butikkene og postene på kartene Grønlia, Arnestad og Spira venter allerede på besøk. Gavekort og andre forhåndsbestillinger sendes i posten i dag. To utsalgssteder er borte fra i fjor; Asker Sykkelsenter på Holmen og Intersport på Trekanten i Asker. En stor takk til øvrige utsalgssteder for at de hjelper oss. Her er de:
Asker sentrum: G-Sport/Intersport, Nordli Bokhandel, Ark Bokhandel og Maxbo.
Holmen: Plantasjen(kun VIPPS) og Ark Bokhandel
Drengsrud: Plantasjen(kun VIPPS)
Engelsrud: Sporten Elektriske(kun kontant eller VIPPS)
Sem: Na-Ku-Hel(kun VIPPS)
Klubblokalene på Føyka har også konvolutter, her er det også VIPPS som gjelder.
Ønsker alle Askeladder mange fine turer i månedene som kommer!

Veldig fine skiforhold i Bømarka idag

Hei
Jeg var på postjakt i Bømarka idag fra Solli til Kraft. Nyoppkjørte løyper. Har kommet mye snø. Supre forhold, smurte med blått. Kun et lite stykke nedenfor Bøsetra at det var litt barflekker pga sola står på litt ekstra der. Etterspurte prepping og fikk en hyggelig mail fra en Steinar fra LIer kommune at det var preppet idag. Takket han og fortalte at jeg har vært på postjakt i regi av Askeladden:-)

Skiføre fra Solli i helga

Det ble bra skiføre fra Solli i helga, og kanskje litt påfyll i dagene fremover?
Legg gjerne inn tur og førerapporter i Turbloggen vår. Er det fremkommelig i Kjekstadmarka nå?

Se også markabasen – https://www.skiforeningen.no/marka/omraader/?id=10