Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Semsvannet rundt

turen stengte 29. nov

Semsvannet landskapsvernområde ligger i Asker kommune i Akershus fylke. Området ble vernet den 2. oktober 1992.[1] Det omfatter et areal på 4 792 dekar rundt Semsvannet, som er den største innsjøen i Asker. Området er Askers tusenårssted.

Landskapsvernområdet ble opprettet for «å bevare det egenartede og vakre kulturlandskapet rundt Semsvannet med de geologiske, botaniske, zoologiske og kulturhistoriske elementer som er med på å gi området dets særpreg».[2] Begrunnelsen for vernevedtaket lyder som følger:

Området har stor betydning for friluftslivet, og er en av Askers største utfartssteder. Vannet har en rekke fiskeslag, og det drives oppdrett av ørret i anlegget ved Sem. Det bratte jordbrukslandskapet med store beiteområder, består av gårder som Tveiter, Store Berg og Sem, husmannsplasser som Kølabonn, Mobråtan, Svensrud, Tømmervika, Tangen og Hajem som ble frikjøpt i 1935.

kilde: wikipedia

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

5 stjerner
Flott barne- og familietur

Skrevet av Petter Riiser

Denne turen egner seg spesielt godt til småbarnsfamilier, fysisk funksjonshemmede og eldre turgåere. Den går fra parkeringsplassen stort sett på grusvei rundt Semsvannet. Postene er plassert i naturlige "delmål" og er meget enkle å finne. Er også fin for svært uøvede turgåere, der du ikke trenger kompass.

Les alle anmeldelser →