Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Vestlia

turen stengte 4. des

30. November: Vinterpostene er klare for besøk, men disse kan ikke registreres før 2021-sesongen er aktivert.

4. oktober: Sommersesongen er over!

estlia er Asker Skiklubbs hytte i Vestmarka, 1,5 kilometer nord for Solli parkeringsplass. Den ble bygget som serveringsted i 1937 av Albert Bergsmarka. Bergsmarka og hans kone Signe drev stedet fram til 1946, da de solgte hytta til en bedrift. Asker Skiklubb kjøpte, gjennom andelslaget AL Vestlia, hytta i 1961. Vestlia er bygget på i to omganger, i 1972 og 1984. Hytta er i dag på vel 250 m² og har garderober og dusj. Vestlia driver servering i helgene i vinterhalvåret, og utstrakt utleievirksomhet hele året.

Vestmarka er den sydlige fortsettelsen av Krokskogen sør for E16 og Sollihøgda. Vestmarka ligger i kommunene Bærum, Asker og Lier og avgrenses av E16 i nordøst, bebyggelsen i Bærum og Asker i øst, mot sør av E18, Lierskogen, Tranby og Asker sentrum, og mot vest av Holsfjorden og Lierdalen. Høyeste punkt er Kraftkollen 481 moh.

Vestmarka regnes som en del av Oslomarka og regnes således ofte sammen med Bærumsmarka som ligger i øst. De største vannene i Vestmarka er Semsvannet, Store Sandungen, Asdøltjern og Stovivannet.

Store Sandungen er en innsjø som ligger 319 moh. nord i Asker kommune i Akershus. Vannet er det største i Vestmarka, og ligger sentralt i dette området. Vannet har avløp mot vest til Asdøltjern og Liervassdraget, men er regulert med en 200 meter lang betongdam ved utløpet i den vestre bukta. Dammen ble bygd i 1955, og vannet ble brukt som drikkevannskilde for Asker til 2007. Vannet har også tidligere vært regulert, da som kraftkilde til møller langs elva nedover. Store Sandungen er nå frigitt til friluftsformål.

Kilde: wikipedia

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Vestlia enda.