Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Arnestad

turen stengte 10. okt

Arnestad ved Vollen gir som alltid en flott tur i sjøkanten.  Nydelig om våren med blåveis, hvitveis og fugleliv. Senere kan man legge inn en badepause.  Turen passer ypperlig for barnefamilier.

Parkering ved Vollen ungdomskole (etter skoletid) og Elnestangen, evt ved Vollen (P-avgift)

Arnestad er en tidligere gård i Asker (gnr. 66), sør for Vollen. Opprinnelig navn Arnastaðir av mannsnavnet Arne. På gården er det registrert fire gravhauger, og det er funnet en steinøks. Tjuvholmen (på 1900-tallet kalt Evjeodden) var rettersted for Asker.

I 1647 var eierskapet til Arnestad delt mellom Nesøygodset 47 %, geistlig kanonigods 36 %, Oslo Hospital 12 % og Asker presteembete 5 %. Brukeren het Nils. I 1683 kjøpte leilendingen Baltser Hanssøn gården. På Arnestad var det saltkokeri som flere gårder eide i lag. Baltser sto for driften til den ble nedlagt ca. 1700. I 1766 ble gården delt i to bruk, Øvre og Nedre Arnestad,. Opprinnelig var brukene like store, men etter kort tid ble en vesentlig del av Nedre Arnestads jorder solgt til Øvre Arnestad.

I 1655 ble det sagt på tinget i Asker at Arnestad lå øde, etter at de som bodde der hadde blitt revet bort under pestepidemien året før.

kilde: lokalhistoriwiki.no

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Arnestad enda.