Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Høstjakta: Bleiker-Båstad

turen er åpen
Kartside for Høstjakta: Bleiker-Båstad
Forhåndsvisning av kartside du får ved kjøp av turen.

 

Bleiker er en navnegård i Asker kommune. I middelalderen var navnet Bleika og kan henspille på den kalkholdige, lyse fjellgrunnen. På Bleiker er det funnet steinøks og pilspiss av jern. To sikre gravrøyser er registrert. Det var to Bleikergårder også i middelalderen. Opprinnelig var Øvre Bleiker noe større enn Nedre; begge var blant de 15 beste gårdene i bygda ved registreringen i 1647. Bleikergårdene hadde eierandel i saltkokeri på Leangen, de hadde kvern, sag og stampe i Bleikerelva og kalkovn innerst i Leangbukta.

Båstad er en navnegård i Asker på en høyderygg nord for Leangen. Opprinnelig navn er antatt å være Bosastaðir av mannsnavnet Bosi. På Båstad er det funnet en pilspiss fra middelalderen. Båstadgårdene hadde eierandel i saltkokeri på Hval eller Leangen. Båstad var delt i tre små gårder i middelalderen, øvre og nedre Båstad og Båstadteigen, Teigen. Et gammelt veifar går over Båstadgårdene fra Leangen mot Asker.

Kilde: https://lokalhistoriewiki.no/

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Høstjakta: Bleiker-Båstad enda.