Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Grønlia

turen stengte 10. okt

Anbefalt parkeringsplass er ved idrettsanleggene

NB: 7. mars er det fortsatt mye is i området, vent gjerne til våren kommer lenger og blåveisen titter frem

Tidlig på 1900-tallet besto det meste av Nesbru av skog og jorder. Etter hvert ble området bebygget av boliger og veier. I dag er derfor Grønlia et av de eneste ubebyggede skogområdene som fremdeles finnes på Nesbru. Området er mye nyttet til rekreasjon, turer, trim og andre utendørsaktiviteter.

Området er delt mellom Nesbru og Hofstad, der mesteparten ligger i Nesbru. Området består av mye barskog. Enkelte steder finner en også løvskog, og området er godt egnet for sopp- og bærplukking om høsten.

Midt i skogen i Grønlia ligger Syverstaddammen(e), som er to menneskelagde dammer. Dammene har ikke særlig fiskeliv, og utgjør ca. 1/12 av Grønliaområdet. Dammene ble laget for å produsere og selge is til for det meste utlandet.

I Grønlia ligger deler av idrettsanleggene på Holmen, med blant annet to hoppbakker og flere klatrestativer. I dag er begge hoppbakkene ute av drift, og de er planlagt fjernet. Området har også en lysløype. Det er plassert flere benker i skogen og det finnes flere stier utenom lysløypene. Om vinteren pleier det å bli kjørt skiløyper i lysløypen.

 

Kilde: wikipedia

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Grønlia enda.