Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Vestlia

turen stengte 10. okt

Post 5A er felles med Haveråsen-kartet

Anbefalt parkeringsplass er parkeringsplassen nedenfor Solli gård, det er mulig å trille sykkel over furumyr innenfor Myggheim. Det er også mulig å sykle inn fra Vestmarksetra til nordenden av Store Sandungen.

Vestlia-kartet kan også kjøpes som en turpakke, med 2 utskriftsvennlige A4 kart. Prisen er den samme som for A3-kartet.

Vestlia er Asker Skiklubbs hytte i Vestmarka, 1,5 kilometer nord for Solli parkeringsplass. Den ble bygget som serveringsted i 1937 av Albert Bergsmarka. Bergsmarka og hans kone Signe drev stedet fram til 1946, da de solgte hytta til en bedrift. Asker Skiklubb kjøpte, gjennom andelslaget AL Vestlia, hytta i 1961. Vestlia er bygget på i to omganger, i 1972 og 1984. Hytta er i dag på vel 250 m² og har garderober og dusj. Vestlia driver servering i helgene i vinterhalvåret, og utstrakt utleievirksomhet hele året.

Vestmarka er den sydlige fortsettelsen av Krokskogen sør for E16 og Sollihøgda. Vestmarka ligger i kommunene Bærum, Asker og Lier og avgrenses av E16 i nordøst, bebyggelsen i Bærum og Asker i øst, mot sør av E18, Lierskogen, Tranby og Asker sentrum, og mot vest av Holsfjorden og Lierdalen. Høyeste punkt er Kraftkollen 481 moh.

Vestmarka regnes som en del av Oslomarka og regnes således ofte sammen med Bærumsmarka som ligger i øst. De største vannene i Vestmarka er Semsvannet, Store Sandungen, Asdøltjern og Stovivannet.

Store Sandungen er en innsjø som ligger 319 moh. nord i Asker kommune i Akershus. Vannet er det største i Vestmarka, og ligger sentralt i dette området. Vannet har avløp mot vest til Asdøltjern og Liervassdraget, men er regulert med en 200 meter lang betongdam ved utløpet i den vestre bukta. Dammen ble bygd i 1955, og vannet ble brukt som drikkevannskilde for Asker til 2007. Vannet har også tidligere vært regulert, da som kraftkilde til møller langs elva nedover. Store Sandungen er nå frigitt til friluftsformål.

Kilde: wikipedia

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

3 stjerner
Litt for tidlig

Skrevet av Anette Mahle Gisle

Jeg skulle ta noen poster i dag, og var forberedt på at det var vått etter alt regnet, men det var også mye snø, og ekstremt mye brukne trær, så det ble en slitsom tur. Jeg slet med å finne stiene, de var dekket av snø eller trær, og de var tydeligvis ikke brukt i år, og jeg gikk mye utenfor stier. Jeg så etter 6J og 7E og de var greie å finne, men så ble det Myggheim og vei tilbake til Solli, ikke mot neste post. Det gikk fra regn til hagl og så pøsregn, så helt klart feil valgt dag.

Les alle anmeldelser →