Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Askeladden 2020 (vår/sommer/høst)

turer er avsluttet

Velkommen til Askeladden turorientering 2020!

Askeladden turorientering er landets eldste turorientering, og den største med tanke på antall kart og poster. De siste årene har vi også hatt flest registrerte deltakere og klipp på turorientering.no. Askeladden turorientering har poster ute gjennom hele året. Vår, sommer, og høstpostene er markert med sirkler og trekanter på kartene, mens vinterpostene er markert med firkanter. Vi håper at du liker vår pakke som også i år inneholder 13 kart, og 200 poster.

Vanskelighetsgrad: Turenes fargekoder viser til vanskelighetsgrad: grønne og blå turer er for nybegynnere, røde turer for litt viderekommende, mens svarte turer er de mest krevende. Grønne turer er tilrettelagt for rullestol og barnevogn. For Semsvann ligger postene langs veien – men fra fossen og opp til Tveiter er krevende med rullestol og/eller barnevogn.

Elektronisk registrering av klipp Postene har en kode som kan registreres på turorientering.no/asker/. Før du kan registrere klipp må du registrere deg som bruker. Du kan også melde deg i grupper for skole, lag eller bedrift. Skriv ned koden, eller ta et bilde av posten, og logg inn etter turen og registrer postene. Postene finner du både under turer og i menyen på venstre side. Hver post gir fra 2 til 10 poeng. Totalt er det 200 poster med 1150 poeng, men vinterpostene gjelder neste år. 

Mange ivrige deltakere har derfor allerede registrert opp til 30 poster og 222 poeng når vårsesongen begynner i april.

Ta kontakt på e-post, eller via facebook, hvis du har spørsmål, trenger hjelp, eller hvis du mangler koder!

NB: Postene for 2020-sesongen må registreres før 4. desember (nytt i år)

 

 

__ Hvalstrand - Finn-Fram-dagen 1. mai Tradisjon tro blir det i samarbeid med Asker Turlag (DNT) familiedag på Hvalstrand fredag 1. mai 10:00-14:00. Grillene er varme for steking av pølser og pinnebrød. Postene blir stående til over pinse. (1. mai - 1. juni)

__ Arnestad ved Vollen gir som alltid en flott tur i sjøkanten. Nydelig om våren med blåveis, hvitveis og fugleliv. Senere kan man legge inn en badepause. Turen passer ypperlig for barnefamilier. (19. april - 4. okt.)

__ Grønlia ved Holmen har mye løv og barskog med mye fuglesang om våren. De to dammene er laget for produksjon av is til utlandet. (19. april - 4. okt.)  

__ Spira ved Konglungen har både landskapsvernområder og naturreservat grunnet sjeldne bergarter og planter og sopp. Av denne grunn er sesongen litt kortere her enn for resten av kartene. Men her er også fine bade- og fiskeplasser. Se oppslag vernebestemmelsene ved området! (NB: 19. april – 15. aug.)

__ Vardåsen har mye stier og flott utsikt mot Oslofjorden og Kjekstadmarka. Over stupene mot sør, ligger det flere små jettegryter, finner du noen?  (10./25. mai - 4. okt.)

__ Dikemark er inngangen til Kjekstadmarka fra Asker. Området har mye fin åpen barskog og myrområder, med gode muligheter bær og sopp utover i sesongen. (10. mai - 4. okt.)

Her er årets kart:

Blåfjell i Kjekstadmarka har et fantastisk fint landskap med mye svaberg gammel og åpen barskog, og fine utsiktspunkt. Deler av området er vernet som naturreservat. (10. mai - 4. okt.)

Tveiter er inngangen til Vestmarka fra Semsvann og Asker med variert skog og terreng, men også gammelt kulturlandskap. Tveitersetra er populært turmål året rundt, Gupu er blant de eldste serveringstedene i marka. Noen av postene kan nok være krevende. (10./25. mai - 4. okt.)

Vestlia har mye barskog og er et godt soppterreng. Ved Store Sandungen er det flere gode bademuligheter. Solli er et populært utgangspunkt for Vestmarka, også for skiturer. (17./31. mai - 4. okt.)

Bømarka byr som vanlig på krevende turer. Prøv gjerne å gå opp Asdøljuvet hvis ikke vannstanden er for høy.

NB: Mange av årets poster er felles med Liertrimmen, her vil det henge 2 postflagg (31. mai - 4. okt.)

Høstjakta:

Drengsrud/Måsan, Semsvann og Hvalstad (27. sept til 29. nov.)

Når elgjegerne inntar de dype skogene inviterer vi til turorientering i det sentrale Asker. Også i år blir det et nytt område for Høstjakta: Drengsrud/Måsan på sørsiden av E18. I tillegg byr vi på poster rundt idylliske Semsvann og ved Hvalstad. Husk godt fottøy, lykt og refleks til postjakt på mørke høstkvelder.

Turer i turpakken