Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Bjugn IL

sesongen er i gang

Velkommen til tur-orientering 2021 i Bjugn Idrettslag.

Sjekk våre tilbud ved å trykke på linkene på venstre side, spesielt under turer og områder så ser du hvor vi har løyper/poster stående ute. Under poenglister ser du hvem som er med og hvor mange poeng den enkelte har.

Registrer deg ved å trykke på Ny bruker oppe til høyre. Fyll inn i skjema og trykk Opprett bruker. Logg deg inn og før dine poeng.

Vi hadde totalt 204 poster fordelt på 22 forskjellige turer i 2020. Vi håper å få til et tilsvarende opplegg i 2021. Det er ikke meningen at alle må ta alle postene, men vi tilbyr et bredt spekter av turer og poster hvor du kan velge de turene/postene du har lyst til å se nærmere på. Det være seg nybegynnerposter(grønne turer) i enkle omgivelser, blå og rød turer som du kan se på når du finner de grønne greit,  foto-orientering(enkle i sentrumsområder), sykkelturer, skiturer og toppturer.

Vårt mål er at du, gjennom vårt tilbud, skal bli fristet til å komme deg ut i vår flotte natur, for å oppleve naturen på steder du ellers ikke går, når du leter på kryss og tvers for å finne våre tur-o poster. At du skal kjenne hvor godt det gjør kropp og sjel og vandre i ditt eget tempo, eller sammen med familie eller venner/kolleger, i stille og underfull natur, og kjenne mestringsfølelsen når du finner en post, gjerne etter å ha bommet på den en eller flere ganger.

Bor du i Bjugn, Ørland, Åfjord eller Fosen forøvrig, eller har hytte/fritidshus her, eller rett og slett bare er her på besøk, er det ingen grunn til ikke å prøve vårt tur-orienteringsopplegg. Vi kommer til å legge ut løyper/poster med forskjellig vanskelighetsgrad, så det skal bli noe for enhver smak. Vi legger ut poster både i Bjugn og Ørland, og trolig også ved Hutjønna i Åfjord. De aller fleste postene blir stående ute fra våren og til sent på høsten. 

NB Den tur-o pakken som tilbys på startsida, på høyre side her for kr. 350,-,  inneholder kun de 50 postene som hører inn under ordinær tur-o, i papirutgave og tilsendt. Hvis du ønsker tilgang til alle turene, ta kontakt med administrator på tlf. 48161902, så får du en kode slik at du kan laste ned alle turene for kr. 300,-, eller du kjøper pakken "Alle turer 2021" for kr 300,- på nett. Du får deretter en gratiskode for å laste ned nye kart etter hvert som de blir lagt ut.

Vi starter sesongen med ski tur-orientering på Blankheia, Vardeheia, Tjønnstua-Svartvatnet og Tjønnstua HC(for funksjonshemmede).  Postene strekker seg over et vidt område, og vi har derfor måttet fordele postene på 3 kart. Postene blir stående ut året, så det er bare å besøke dem om det er snø eller ikke. Det er imidlertid lettest å besøke dem på ski.

Det kan være lurt å parkere ved Tjønnstua, Svartvassbakken, Kongsvoll eller Litj-Gjølga.

Nye løyper blir lagt på nett etter hvert som de er klare. Du bør følge med for å være oppdatert, da vi ikke alltid annonserer nye turer.

Gratiskart:

Kartet med postene på " HC skitur-o Tjønnstua 2021" er et gratiskart du kan laste ned selv for at du kan prøve turorientering og se om det er noe du liker. Blir det snø og oppkjørte løyper, er denne løypa også tilrettelagt for funksjonshemmede.

I tillegg vil alle grønne løyper bli gratisløyper også i 2021. De grønne løypene skal være tilgjengelig med rullestol/kjelke.

Du kan nå kjøpe kartene for turene på nettet for en billig penge, og skrive ut kartet selv og dra på tur når det passer deg. Hele familien kan bruke samme kartet.* Se info om pakkepris (privat kr. 300,-/bedrift kr. 200,- pr ansatt) for alle våre løyper, med uthevet skrift lenger ned på sida!  Tur-o pakken i papir(annonsert på startsida kr. 350,-) inneholder kun Ordinær tur-o.

Er du i tvil om omgivelsene rundt løypa, sjekk på oversiktskartet på nettet der det er pil/boble hvor løypa ligger.

Under "turblogg" og "Arrangementer"  er det oppdatert info. Vi har også Facebookgruppe " Tur-orientering Bjugn IL" som du kan bli medlem i og få info om aktiviteten.

For kart-tegnforklaring(hvis du lurer på hva de forskjellige tegnene på kartet betyr) se link: http://www.o-skolen.no/dokumenter/1270559268-NOF_KARTTEGN_NYBEGYNNERE_2010.pdf

Hvis du ikke har skriver eller får skrevet ut, kontakt administrator; aarodsjo@live.no eller tlf 48161902 så finner vi en løsning. Du kan også ta bilde av kartet fra nettet og ta med kartet på tlf på turen, eller laste det opp underveis.

*Vil du ta flere løyper i løpet av sesongen, lønner det seg å kjøpe Turpakken "Alle turer 2021". Vi kan også selge/gi deg tilgang til alle løypene med kode for egennedlasting for kr. 300,-(eller kr. 200,- pr ansatt i bedrift) Nøl ikke med å ta kontakt pr mail;aarodsjo@live.no eller send SMS til tlf. 48161902 så skal du få en kode for å laste ned alle til denne prisen.(Fikser kode stort sett i løpet av få minutter) . Tidlig i sesongen vil det være et fåtall løyper klare i turpakken "Alle turer 2021", men du skal få med alle turene for samme pris etterhvert som de blir klare.

Vi vil også fortsette opplegget fra tidligere med tur-o for funksjonshemmede.   Vi vil legge ut ca. 50-60 poster som er tilgjengelig med rullestol, og også noen poster som kan være tilgjengelig med kjelke via skiløypene ved Tjønnstua.

 

BEDRIFTS-ORIENTERING (til bedriftsledere og ansatte)

Bjugn IL gir nå bedrifter i Bjugn og Ørland tilbud om å kjøpe våre turorienteringsløyper samlet for en meget rimelig penge(kr. 200,- pr ansatt). Turorientering gir overskudd både for ansatte og bedriften. Det gir trening til både hjerte og hjerne. Det kan gi økt produktivitet og mindre sykefravær, samtidig som det kan knyttes relasjoner mellom de ansatte, mellom avdelinger og mellom bedrifter. La det bli en liten sunn konkurranse, og tilby dine ansatte et HMS-tilbud av de sjeldne. Ta kontakt pr. e-post(aarodsjo@live.no) eller tlf. 48161902 så får dere tilgang til turene/løypene. Vi gir dere kode slik at dere laster ned gratis, og så sender vi faktura etter sesongen. Vi kan også hjelpe dere med tips for å komme i gang.


Du kan oppnå krav til bronsje, sølv eller gull-merke, og etter hvert krav til plaketter av ulik valør. Laget tilbyr merker og plaketter til kostpris.(Se kravene lenger ned på sida, under "Følgeskriv til turorientering 2021") Barn og funksjonshemmede som deltar får diplom gratis. I motsetning til tidligere år, må vi dessverre ta betalt for merker, dersom noen klarer kravet til det.
Ønsker du merke etter oppnådd merkekrav, kan du sende mail til aarodsjo@live.no når sesongen er over, eller når du er ferdig med dine turer. Pris kr 50,-

Du bestemmer selv hvilken rekkefølge du vil finne postene og hvor mange poster du vil ta på hver tur, eller tilsammen. Det er dessuten valgfritt hvor turen skal starte, men hvis du kommer i bil vil vi anbefale parkeringsplassene som er listet opp ovenfor eller under hver løype. Det er ellers muligheter for å parkere flere andre steder, men sjekk da om det er greit.

Postene er på kartene markert med sirkler, og de er nummerert. Detaljene er plassert midt i sirkelen.  Postbeskrivelsen finner du ved hjelp av kontrollkortet. Når du besøker postene, må du skrive opp koden (3 bokstaver/tall) ved riktig postnummer på kontrollkortet ditt. Postene er røde/oransje og hvite blekkplater formet som en trekant/evt. plastskjermer kvit/orange.

Ta med blyant eller tlf på turene! Tlf er grei til å ta bilde av postkoden, naturen og lese QR-koder på enkelte poster.

For hver post du finner, får du et visst antall poeng (se kontrollkortet/klippekort på nett).

Vis hensyn når du ferdes i skog og mark. Bruk marka, men husk at ingen skal se at du har vært der. Vi minner også på at det er forbudt  å løpe/gå  på dyrket mark i sommerhalvåret.

Prøv dessuten å legge turene utenom plantefeltene som er i området.

Vennligst ikke flytt poster, men meld fra om eventuelle feil og mangler til Åge Rødsjø tlf. 48 16 19 02, snarest mulig.

Til slutt vil vi ønske alle lykke til med årets turorientering, og håpe på at dere får mange fine turer i marka.

 

Vennlig hilsen

BJUGN IL                                                

Orienteringsgruppen  

Nedenfor følger vedlegget til den Ordinære tur-o 2021. Mye samme info som over, men med litt mer info til den som ønsker.

 

TEKST UNDER ER IKKE OPPDATERTT FOR 2021 ENNÅ

TURORIENTERING 2021 (Følgeskrivet til den ordinære tur-o-en)

Også i år har orienteringsgruppa i Bjugn IL lagt ut et opplegg med flere løyper og turorienteringsposter i Ørland og Bjugn.  Disse er som følger:

Ordinær tur-o:

Postnr:   Kart:                            Tidsrom:            Anbefalte parkeringsplasser:

1-12       Rauhammaren- Slåttheia                          Svartvatnet eller Svartvassbakken

13-28     Stallvika -Søtvikmarka                               Litj-Gjølga eller Stallvika

29-44     Tjønnstua-Solem                                       Tjønnstua-Svartvassbakken

45-60     Dragavatnet-Jøvassheian                          Liavatnet v/ østenden               

Sosiale poster: Her er det mulighet for å treffe  andre med samme interesse.

K1       Sosiale poster for 2021 er foreløpig avlyst av hensynt til forebygging av koronasmitte.                

U                         

K2                                                                               

 B                       

K betyr kveldspost. Posten står ute bare kveldene på dato og tidspunkt som angitt.

U betyr ukespost. Står ute bare den uka som er angitt.

B betyr bålpost. Står ute bare den dato og tidsrom som angitt. Her kan det bli mulighet for kaffe og pølsegrilling.

Kulturminne betyr at vi er på eller i nærheten av et kulturminne, og at dere får info om et kulturminne enten på nettutskrifta/ved oppslått plakat(QR-kode), eller at vi forteller historien på stedet.

Du bestemmer selv hvilken rekkefølge du vil finne postene og hvor mange poster du skal ta på hver tur. Det er dessuten valgfritt hvor turen skal starte, men hvis du kommer i bil vil vi anbefale  parkeringsplassene som er listet opp ovenfor. Det er ellers muligheter for å parkere flere andre steder, men sjekk da om det er greit.

Postene er på kartene markert med sirkler, og de er nummerert fra 01O til 60O(Gjelder den ordinære tur-o). Detaljene er plassert midt i sirkelen.  Postbeskrivelsen finner du ved hjelp av kontrollkortet. Når du besøker postene, må du skrive opp koden (3 bokstaver/tall) ved riktig postnummer på kontrollkortet ditt. Postene er røde/oransje og hvite blekkplater formet som en trekant/evt. plastskjermer kvit/orange.

Vi fortsetter også i år registrering på internett. Gå inn på http://turorientering.no/Bjugn og registrer deg som bruker. Finn Bjugn IL under Sør-Trøndelag, og du kan legge inn postbesøkene og ha oversikt over dine poeng og også andres poeng. Konkurranse eller bare oversikt.

NB!! Også i år tilbyr vi både lette og mer krevende poster/løyper du kan laste ned fra nettet. Også disse vil gi poeng. Merkekravene tar utgangspunkt i den ordinære tur-o, så du kan sanke mange flere poeng om du tar flere løyper, eller du kan få nok poeng ved å ta helt andre løyper enn ordinær tur-o. Se info på nettet.  (Lurer du på noe om registreringen eller annet, ring/SMS Åge Rødsjø  tlf 48161902 eller mail til aarodsjo@live.no)

Ta med blyant eller tlf på turene! Fint å ta bilder av postkoder, av naturen og for å lese QR-koder.

For hver post du finner, får du et visst antall poeng (se kontrollkortet/klippekort på nett). Hvis du finner alle postene i den ordinære tur-o en får du ??? poeng. Når sesongen er over kan du få kjøpt turorienteringsmerke for ca kr 50 pr. stk. Kravene for disse er 320(150) for gull,200(95) for sølv og 120(65) for bronse. Krav til barn i parentes.

Funksjonshemmede: Gull- 40 klipp  Sølv- 30 klipp  Bronse- 20 klipp(her kreves ikke poeng, men antall poster besøkt)

Meld fra til Åge Rødsjø, Gjøljaveien 86, 7160 Bjugn, tlf 48161902,sms,  eller mail :aarodsjo@live.no når sesongen er ferdig eller når du anser deg ferdig med din sesong.

Tar du gullmerket 5 ganger kan du få kjøpe plakett i bronse.(ca kr. 175,-)  Likeså kan du få kjøpe plakett i sølv og gull henholdsvis etter 10 og 15 år.  Har du tatt merket i sølv eller bronsje tidligere er ikke dette nytteløst. Du må bare ta merkene flere ganger for å kunne kjøpe plakettene. Følgende regler gjelder:

gullmerke gir    10 poeng

sølvmerke gir       7 poeng

bronsemerke gir      5 poeng

Plakett i bronse krever    50 poeng  (altså gullmerke 5 år eller bronse 10 år)

Plakett i sølv krever  100 poeng

Plakett i gull krever  150 poeng

Du kan også få IVV-stempling for turorientering.(gi beskjed ved innsending av kontrollkort)

Du kan også få poeng og IVV-poeng for turmarsjer i Ørland og Bjugn. Følgende marsjer inngår i avtalen.

Foreløpig ikke aktuelt pga korona.

 

Se evt tidspunkt på "Fosen Gang og Vadrelag"          

Vis hensyn når du ferdes i skog og mark. Bruk marka, men husk at ingen skal se at du har vært der. Vi minner også på at det er forbudt  å løpe/gå  på dyrket mark i sommerhalvåret.

Prøv dessuten å legge turene utenom plantefeltene som er i området.

Vennligst ikke flytt poster, men meld fra om eventuelle feil og mangler til Åge Rødsjø tlf. 48 16 19 02.

Til slutt vil vi ønske alle lykke til med årets turorientering, og håper på at dere får mange fine turer i marka.

Vennlig hilsen

BJUGN IL         

Orienteringsgruppen