Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Bjugn Bygdatun Mølnargården

Mølnargården med Bjugn Bygdemuseum ligger på nordsida av Bjugnfjorden før du kommer inn mot Botngård sentrum i Bjugn.

Mølnargården bygdemuseum innbyr til både historisk påfyll og rekreasjon. Her finner du utstillinger, samlinger, kafeteria og båtutleie.

Det er guidet omvisning i sommerhalvåret.

Hovedhuset på Mølnargården er ei trønderlån i tømmer som er satt opp i 1848. Stua og gammelkjøkkenet er i 1900-talls stil. Mølnargården har en omfattende bygningsmasse, og rundt tunet finner du blant annet Stabburet, Hyllnesstua, smia og bakeriet, og Låven. Sjøhusene er mange, med både Kvolvabåthuset, Strandsitterhuset og flere naust og brygger som inneholder flere båter av eldre type.

Her har det vært mølledrift siden middelalderen. Den siste mølla ble revet rundt 1890. Man kan ane hvor mølla sto, etter steinfundamentene i elva, og de gamle møllesteinene som ligger forlatt. I 2007 ble ei ny kvern satt opp. Den startes opp ved enkelte anledninger.

Mølnargården administrerer Fosen Billedarkiv. Det er i dag over 10.000 bilder i arkivet, og det blir stadig flere. Det er mulighet til å kjøpe kopier av bilder i ønsket størrelse. Du kan også se en presentasjon på storskjerm av Bjugn og Fosen.

 

 

Turer i nærheten av kulturminnet