Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Lysløypa Litj-Gjølga

turer er åpne

Kart over Vardeheia, utgitt 2008 av Bjugn IL. Målestokk 1: 10000 (det vil si at 1 cm på kartet tilsvarer 100 m i terrenget) Ekvidistanse 5 m(høydeforskjellen mellom hver høydekurve/brunstrek på kartet)

Område fra Litj-Gjølga  mot Kammen og Vardeheia.  Lengst øst på kartet ligger gapahuken på Gjølga med storslått utsikt over Gjølgavatnet.  Her er det muligheter for grilling i oppmurt steinbålplass.

 Lenger vest er parkeringsplass ved skianlegget på Litj-Gjølga, som kan være et fint utgangspunkt for turene i området.

Området byr på skogvokste lier, med berg og myrer som slynger seg opp mot Vardeheia, hvor du har kjempefin utsikt over store deler av området rundt deg. Olavsbu en mye besøkt gapahuk,  ligger lengst vest på Vardeheia. Fosen turlag har merket sti fra parkeringsplassen og opp til Olavsbu.  Mot nordøst ligger den gamle gården Åsheim(Kammen) med et idyllisk og delvis fredet kulturlandskap. Ved å fortsette stien/løypetraseen fra Olavsbu til Kammatjønna finner du greit fram til Åsheim.

Den gamle stien til Åsheim gikk via lysløypa vest for Damtjønna, opp dalen ved Stoppskarda og rundet Granaksla.

Lysløypa er ca 2 km lang, og deler av den er gruset. Et meget fint og fotvennlig joggeunderlag så vel som turløype.

 

Turer i området