Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Mølnargården

turer er åpne

Mølnargården med Bjugn Bygdemuseum ligger på nordsida av Bjugnfjorden før du kommer inn mot Botngård sentrum i Bjugn.

Området er en idyllisk plass hvor du kan gå omkring og oppleve "atmosfæren av gamle dager".

Mølnargården bygdemuseum innbyr til både historisk påfyll og rekreasjon. Her finner du utstillinger, samlinger, kafeteria og båtutleie.

Hovedhuset på Mølnargården er ei trønderlån i tømmer som er satt opp i 1848. Stua og gammelkjøkkenet er i 1900-talls stil. Mølnargården har en omfattende bygningsmasse, og rundt tunet finner du blant annet Stabburet, Hyllnesstua, smia og bakeriet, og Låven. Sjøhusene inneholder flere båter av eldre type.

Her har det vært mølledrift siden middelalderen. Den siste mølla ble revet rundt 1890. Man kan ane hvor mølla sto, etter steinfundamentene i elva, og de gamle møllesteinene som ligger forlatt. I 2007 ble ei ny kvern satt opp. Den startes opp ved enkelte anledninger.

Mølnargården administrerer Fosen Billedarkiv. Det er i dag over 10.000 bilder i arkivet, og det blir stadig flere. Det er mulighet til å kjøpe kopier av bilder i ønsket størrelse. Du kan også se en presentasjon på storskjerm av Bjugn og Fosen.

Det er grillplass i fjæra med utegriller. Ta med eget grillkull.

Det er også mulig å fiske med stang etter makrell fra flytebrygga. En fin aktivitet for barn - husk redningsvest!

Mølnargården har gjestehavn med mulighet for påfyll av vann, og tilbud om landstrøm om sommeren. Gratis kaiplass mot at mannskapet kjøper museumsbilletter.

Bra parkeringskapasitet ved museet. Dessuten er det en fin tursti langs sjøkanten fra Karlestranda.

Turer i området