Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Nordøstre gamle Bjugn

turer er åpne

Området strekker seg over nordøstre del av gamle Bjugn kommune. Det består av blant annet Lysøysundet, Lysøya, Olden , Teksdal og fjell- og fjordområdene i Olden og østover mot Storheia.

Det er mange flotte steder ut mot kysten, hvor storhavet kan stå på skikkelig når det er tøft vestavær. Når det er finvær er det en perle av en kyststripe, med mange fine odder og viker hvor det kan være fint både å fiske og bade.

Det er også mange fine vann i området og mellom alt dette stiger fjellene til 2-300 meters høyde flere steder i området. Lengst mot øst rager Storheia, men en nylig oppført gedigen vindpark. Du ser vindmøllene fra mange av de høyeste fjelltoppene.Det går også skogsveier inn mot Storheia fra Olden.

Hvert år arrangeres Kystkulturdagene i Lysøysundet,i starten på august. Da er det er yrende liv med festival, salgsboder og kystkultur. Absolutt verdt et besøk.

Turer i området