Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Ørland halvøya

turer er åpne

Ørland kommune ligger lengst vest på Fosenhalvøya. Landskapet er for det meste flatt. Mot øst er Rusasetområdet med et viltert fjell-landskap mot Bjugn. Rusaset er et fint turlandskap med mange stier på kryss og tvers, og mange har funnet veien dit for rekreasjon.

Mot vest er det noe fjell på Garten, mens landområdene mellom Garten og Uthaug er oppdemmet med diker for å få til dyrka mark, og Grandefjæra naturreservat har landets største tidevannsareal, hvor det ved fjære sjø tørrlegges 5-6 km2 land. Det er et unikt fugleliv her.

Ørland kommune har ellers Ørland hovedflystasjon med kampflybase, og mye gammel kulturarv. Austråtborgen ligger sørøst i kommunen og er en herregård fra 1000-tallet. Her har mange mektig menn hatt sitt sete, og Austråt rådet over mesteparten av jorda på Fosen og også store eiendommer i andre deler av landet. Austråtlunden er et landskapsvernområde med en fin tursti gjennom. Denne er verdt et besøk.

Turer i området