Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Postinntak

Vi har så smått begynt å ta inn årets tur-o poster. Hvis noen har lyst til å hjelpe til, og ønsker å lufte seg litt i førjulsstria, er det bare å ta kontakt på sms/tlf 48161902 så blir vi enige om noen poster som passer.

Årets tur-o arrangør 2015

Lørdag 21.11. deltok jeg på tur-orienterings-seminar på Gardermoen. Et interessant seminar der landets tur-o arrangører deltok og utvekslet erfaringer omkring temaet tur-orientering. Her var det mange gode tips å ta med seg fra mange erfarne både tur-o arrangører og landets tur-o konge med over 3200 postklipp hittil i år.
Det var med glede, og en smule stolthet, jeg på vegne av Bjugn IL O-gruppa kunne motta utmerkelsen “Årets tur-o arrangør 2015”. Vi er en liten klubb, med forholdsvis små ressurser, som etter Norsk orientering sitt syn, har hatt det beste tur-o tilbudet i 2015. Og vi har hatt brukere !! En stor takk til dere brukere som har registrert dere, og dermed synliggjort at det er interesse for vårt opplegg.
En slik utmerkelse er med på å motivere til fortsettelse. Men fremfor alt er det dere brukere som betyr noe og motiverer oss til fortsettelsen. At dere bruker tid på å oppsøke de unike stedene som ikke alltid ligger på og langs hovedveiene, og gjerne forteller om opplevelsene til venner. Gi oss ris og ros, og vær med på å skape et interessant tilbud også i 2016.
Vi har en storslått natur like utenfor stuedøra, og det viser seg at “sola skinner like så gjerne på våre små perler som på de stores” :-)

Tur-o sesongen 2015 mot slutten

Da lir det mot slutten av tur-o sesongen 2015 for de fleste turene/løypene. Foto-o, helseløypene i Botngård og løypa på Mølnargården blir imidlertid stående ut året, så det er fortsatt tid til mer trim.
Hvis det er noen som har spesielle ønsker om at noen løyper/poster blir stående ute litt lenger, så send en sms til tlf 48161902 så tar vi hensyn til det. Kommer trolig tilbake med forespørsel om bistand til å ta inn noen poster litt senere!!

Bålpost ved Damtjønna

Til tross for noen regnbyger av og til, ble det en kjempetrivelig dag ved Damtjønna søndag. Bålet brant fra start til slutt, og varmet både kaffe, pølser og folk. En del fikk også prøvd seg på o-løypa vi hadde satt ut i anledning dagen. Med elektronisk tidtaking, “langt” inni marka, fikk vi også lokket frem konkurranseinstinktet til de som deltok. Ca 20 personer møtte opp og fikk “sett/hilst på” hverandre, og diskutert løyper og poster med noen av de som vi ellers bare ser navnene til på poengoversikten. Som arrangør gir det inspirasjon i fortsettelsen, og det er nyttig å få både ris og ros om kart, løyper og poster.
Det er fortsatt plass til mye mer folk ute i marka, og husk at postene/løypene står ute til midten av november, så det er bare å komme seg ut. Elgjakta starter den 25. september, og vi anbefaler at du ikke går i de tette skogområdene da. Men, vi har både sykkelløyper, fjernposter og mange poster i åpent terreng som du kan ta de første jaktdagene til de første elgene har falt og jaktnervene har roet seg litt. God tur!!

Bålpost ved Damtjønna søndag 20.9.15 kl. 12-17

Søndag 20. september kl. 1200-1700 er det tur-orientering med bålpost ved Damtjønna i Hegvikmarka. Dette er en sosial post i den ordinære tur-orienteringa. Posten blir stående ute bare denne dagen, og de som vil ha med poengene fra Bålposten, må møte opp da.
Vi legger også opp ei lett løype på 4-5 poster, samt et par av tur-o postene rundt Damtjønna denne dagen, slik at de som møter opp, og ikke har vært med før, skal få prøve orientering. Dere kan få enkel instruksjon i orientering slik at dere kommer i gang. Hvis været tillater det, vil vi tenne et lite bål slik at vi får grillet pølser. Vi prøver å få til bålkaffe, saft, kjeks og noe frukt. Det hele vil være gratis.
Ta med barna og grillpinne og møt opp til en trivelig stund ute i marka. Det er ikke mer enn 3 km fra busskuret ved Vollan(Eidsvatnet). Følg Lønsetveien og skiløypetraséen forbi Rotbakktjønna og frem til Damtjønna. Bilde av kart og forslag til vei/sti frem til Damtjønna finner du på vår facebookside; Tur-orientring Bjugn IL. Vel møtt !!!

Friluftsdag ved Gjølgalia søndag 6.9.15

Det arrangeres Friluftsdag ved Gjølgalia søndag 6.9.15 kl. 11-15. O-gruppa i Bjugn IL vil delta med stand i år også. Vi setter opp 2 foto-o-løyper, hvorav den ene er tilpasset handicappede. I tillegg legger vi ut ei løype med 5 tur-o-poster som blir tellende i tur-o på nett. Postene blir stående ute resten av sesongen. Den ene blir samme som post 14O på Gjølgaliakartet og gir derfor ingen ekstra poeng for de som har den før. Kartet ligger allerede på nettet, men møter du opp på Friluftsdagen blir du med i trekningen av gratis tur-o for 2016 eller et “fingerkompass”. Vel møtt til en trivelig Friluftsdag!

Kveldspost K2

Kveldsposten er satt ut og kan besøkes. Har sjekket værmeldingen, og det ser ut til at det blir lite sosialt vær i dag. Det bedrer seg trolig mot helga, og vi lar derfor kveldsposten stå ute til og med søndag.

Kveldspost K 2 Torsdag 27.8.15

Husk kveldsposten torsdag 27.8.15. Det er best å gå opp skogsveien sørvest for posten. Det er også lett å finne post 21 og 23 ved å gå opp denne skogsveien/stien. Det er muligheter for parkering ved skogsveien, og på høyre side av veien noen meter forbi skogsveien.

Høstsesong tur-orientering

Da er høsten i anmarsj, og innspurten på tur-o sesongen. Høsten er en fin tid for orientering da insektene begynner å roe seg. Postene står ute til midten av november, men det er lurt å ta noen løyper nå før storviltjakta starter 25. sept. Spesielt Lysøysundet, Gjølgalia, Blankheia og Botngård øst der det er en del skog og uoversiktlig. Vi minner også om kveldsposten K2 27. aug kl. 12-21. Den er på Blankheiakartet, vest for Søtvikvatnet. Posten ble glemt å føre på, men er nå på plass på ny pdf-fil på nett. Ligger på kolle.

Flytting av poster og dårlig skrift

Vi har dessverre sett at en del poster som er plassert i Botngård sentrum har blitt revet ned/fjernet den siste tiden. Vi har satt opp nye, og noen har vi flyttet litt mer skjermet til. Det gjelder Helseløype 2, post 1, 2 og 3. Post 1 står bak og litt unna huset. Post 2 står rett på båten/scenen på sørøstsiden. Post 3 står på gjerdet, 10-12 m unna der den er inntegnet. Vi håper at de får stå i fred der. Vi har også frisket opp skrifta på en del av postene. Hvis dere finner ut at poster er fjernet eller skrifta er dårlig, ta kontakt så får du koden og vi retter problemet. God tur !!