Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kveldspost K 2 Torsdag 27.8.15

Husk kveldsposten torsdag 27.8.15. Det er best å gå opp skogsveien sørvest for posten. Det er også lett å finne post 21 og 23 ved å gå opp denne skogsveien/stien. Det er muligheter for parkering ved skogsveien, og på høyre side av veien noen meter forbi skogsveien.

Kompass

Om noen finner et kompass i nærheten av post 9 på svartløypa ved Yrjar så kan det være mitt.

Høstsesong tur-orientering

Da er høsten i anmarsj, og innspurten på tur-o sesongen. Høsten er en fin tid for orientering da insektene begynner å roe seg. Postene står ute til midten av november, men det er lurt å ta noen løyper nå før storviltjakta starter 25. sept. Spesielt Lysøysundet, Gjølgalia, Blankheia og Botngård øst der det er en del skog og uoversiktlig. Vi minner også om kveldsposten K2 27. aug kl. 12-21. Den er på Blankheiakartet, vest for Søtvikvatnet. Posten ble glemt å føre på, men er nå på plass på ny pdf-fil på nett. Ligger på kolle.

Flytting av poster og dårlig skrift

Vi har dessverre sett at en del poster som er plassert i Botngård sentrum har blitt revet ned/fjernet den siste tiden. Vi har satt opp nye, og noen har vi flyttet litt mer skjermet til. Det gjelder Helseløype 2, post 1, 2 og 3. Post 1 står bak og litt unna huset. Post 2 står rett på båten/scenen på sørøstsiden. Post 3 står på gjerdet, 10-12 m unna der den er inntegnet. Vi håper at de får stå i fred der. Vi har også frisket opp skrifta på en del av postene. Hvis dere finner ut at poster er fjernet eller skrifta er dårlig, ta kontakt så får du koden og vi retter problemet. God tur !!

O-løp og sommeravslutning o-trening

O-trening/avslutning og o-løp onsdag 17.6.15 kl. 1800
Da blir det avslutning på o-treninga onsdag kveld kl. 1800 ved Botngård Vel. Det blir enkel løype med tidtakingsbrikker og stjerneorientering for alle som har lyst til å prøve. Håper at så mange som mulig av tur-orientererne og skoleungdommen også møter opp til en artig, uhøytidlig tur med “fart på kart”. Inspirasjon til å fortsette tur-o sesongen i sommerferien!!
Da jeg har vært “ute av kurs” vel en uke, blir det dessverre ikke noe av det tiltenkte løpet kl. 1000 på dagen, men mulighet altså kl. 1800. Vel møtt :-)

Nye løyper til helga

Da har vi endelig fått lagt ut de etterlengtede løypene på Fagerenget(Lysøysundet) Da er det bare å ta fatt på både blå og rød løype som i fjor. Har lagt de i en turpakke hvis du ønsker å kjøpe dem samlet, hvis du ikke allerede har avtale om alle løypene.
I tillegg har vi lagt ut 4 poster ved kulturstedet Mølnargården. Disse er gratis å laste ned. Mest for at folk skal ta en tur for å se på de kulturminner vi har samlet der. God tur!!

Ukespost og ny løype

På grunn av mye dårlig vær i pinsa, og at det fortsatt er tidlig i sesongen, lar vi ukesposten stå ute ut uke 22.
Så har vi lagt ut en liten orienteringsgodbit fra Botngård Vel mot Tjønnstua(Botngård øst rød løype 2015) Løype med 9 poster i variert terreng med behov for finorientering enkelte steder.

Ukespost og nye løyper

Husk Ukesposten som står ute 14.mai- 27.mai på Gjølgaliakartet.
Vi har nå satt ut flere nye løyper, fra de helt enkle blant annet 3 Helsepostløyper og Foto-o løype i Botngård sentrum, til den mer krevende, men absolutt interessante Yrjar svart i Kalvåområdet.
Vi har fortsatt plan om å sette ut flere løyper. For kr. 300,- får du tilgang til alle våre løyper. Send en sms til (administrator)48161902 så får du kode i løpet av få minutter.
Foto-o blir ikke å få kjøpt på utsalgsstedene før etter 17. mai.

Fjernposter/kulturposter

Da har vi lagt ut 7 “fjernposter” i Bjugn. Postene ligger litt lenger unna, eller har kulturhistorisk verdi. Postene ligger steder vi ikke har orienteringskart, så her blir det litt grovorientering. Det ligger med oversiktskart og kart med forslag til veivalg. Kartene er ikke i målestokk, men det er angitt en ca lengde på turene. Velger du noen av våre forslag til veivalg, kan du oppnå små og store dagsturer.Fint å starte maidagene med. Vi har nå såpass mange turer at det absolutt lønner seg å betale pakkepris hvis du vil ta flere turer.Se info på startsida.