Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Turpakke "Alle turer 2016"

Vi har nå lagt alle turene 2016 i en turpakke slik at du kan laste ned alle turene for kr. 300,-. De som allerede har fått kode for å laste ned alle turene må bare fortsette å bruke denne ut året.
Håper dette blir en enklere løsning så man slipper å ta kontakt med administrator, og slipper å bruke betalingskort for hver enkelt tur. Gi tilbakemeldinger hvis det ikke fungerer.

Poster på avveie(33O og 34O)

Noen poster forsvinner av og til. Dette gjelder særlig i sentrumsnære områder og steder hvor mange ferdes. Noen poster på Tjønnstua-Solem, spesielt post 33 O og 34 O har også forsvunnet noen ganger. Hvis du ikke finner disse, eller andre poster når du mener å ha vært på riktig sted, meld fra pr sms til tlf 48161902 så får du koden.

Ukespost Sandnes og Vardeheia ut mai

Lar handicap ukesposten på Sandnes stå ute ut mai da det ikke er noen handicappede som har kommet i gang ennå. Vi er rause og lar også ukesposten på Vardeheia stå ute til samme tid,da det er mange nye som har kjøpt løyper i det siste.

Tid for årets Ukepost

Jeg start fra skistadion i Stallvika ca 11:15 om jeg ikke erindrer feil starta s-helt for å se distanse og tid… gikk i vei hvor jeg prøvde å estimere meg inn på hvor kartet begynte i forhold til parkeringa da det bare sto en pil ca 500 meter dit… gikk ut fra skiløypa å lette meg grønn, nærmes blå på å forstå terenget i forhold til kartet… de andre postene har vært
enkle så langt fordi at det har vært de enkleste postene hvor en ikke har trengt nevneverdige kart… har greid meg med ett skjermbilde på mobilen fra Turorientering.no og i tillegg har jeg kommet så langt i kunnskapen at jeg fortår de fleste tegnene på kartet med uten å se i beskrivelsen om det er stein, søkk, tre, meneskeskapt osv… dermed har jeg kun skjermbilde av resten av info om turen hvis det skulle være nødvendig å se etter.
Etter å lett forgjeves etter post 1 fant jeg ut at jeg snur ting på hode – tar meg opp til skiløypa og prøver å finne posten på returen med nytt blikk på terenget etter å ha funnet de andre…oppdaget så at s-helt var på pause, så all tråklinga forgjeves etter denne posten er ikke medkalkulert i annet enn antall steg… satte den i gang alikevell å fikk med resten av turen.
Når jeg så hadde tråklet meg inn på lysløypa og var sikker på hvor jeg befant meg så stakk jeg kursen til post 12 som gikk greitt – videre til post 11 som ikke ble fult så enkelt for at jeg blingsa på kartet og terrenget… etter å ha vridd hode såpass at jeg skjønte at jeg bare måtte ta meg inn på TT løypa opp til skiløypa for å ta meg igjen på kartet på ny med å gå på øversiden av knausen (som jeg rota på undersiden av).
Fikk noe regn på tur opp til post 11, men det var borte innen jeg kom til området hvor den var. Ting gikk litt greiere etter jeg tok meg inn på øversiden av knausen til det blei full stopp forde at jeg ikke klarte å forstå postplasseringa i forhold til bekken som rant i kløfta jeg hadde på venstre side – den skulle være på høyre side av meg!! Dog gikk det opp et lys for meg – at jeg måtte opp i høyden og ennå ha bekken ved min side, men da på høyre når jeg sto i nordlig retning… Kunnskapen om topografi er litt rusten siden i fjor, men det demrer litt by litt… etter å ha logget denne posten med ett bilde som jeg pleier tok jeg meg opp til Olavsbu som lå like i nærheten hvor jeg lunsjet ca 14 tiden med varm te og knekkebrød.
Rusla så opp på Vardeheias høyeste punkt hvor ukeposten hang – derifra blei turen nærmest plankekjøring… post 4 så jeg fra toppen like etter der jeg sto, post tre så jeg ikke, men jeg så steinen som den var ved og markert for… likeså fulgte jeg skiløypa å tok meg opp i høyden til post 2 og ned på skiløypa igjen hvor jeg så begynte å sirkel inn hvor post 1 burde være – forskjellen at nå kom jeg fra andre siden med å befinne meg på kartet (ikke i kanten av det som ved første forsøk) å dermed gikk jeg meg nærmest på posten uten videre problemer – etter min kalkyle tilsier det at ved første forsøk var jeg ca 300 meter uta av kurs da jeg hadde feiltoklet hvilken sving jeg skulle peile meg ut i fra på lysløypa… 7 poster senere og en fin tur på drøye 5 timer i nesten knallgodt vær var jeg tilbake i bilen med flere gode minner i bagasjen…

Nye poster/løyper

Da har vi lagt ut alle løypene på nettet, og noen i butikk(ordinær tur-o), og alle postene er ute i marka. Minner om at ukespostene på Vardeheia og Sandnes står ute fra 12.-22. mai for dem som vil ha med de poengene/klippene. Det er snøfritt på de aller fleste steder, og det skal ligge an for mange flotte turer og naturopplevelser for den som ønsker å bruke tida på det. Det kan nevnes gate-foto-orientering i Botngård, kulturløype på Mølnargården, grønne/enkle løyper i lysløypene. skogsorientering Tjønnstua-Svartvatnet-Kammen-Søtvika-Fagerenget, sykkelturer på Ørlandet og i Olden og toppturer i Rusaset og Laugenområdet. Ca 50 poster er tilrettelagt for funksjonshemmede og de turene/postene er lagt i egen turpakke for funksjonshemmede.

Sesongåpning tur-o 30.4.16 Botngård

Sesongåpning lørdag 30.april 2016 kl. 11-14 ved Paviljongen(båten) vis á vis Best bensinstasjon.
Lett løype rundt skoleområdet og nedre del av Botngård sentrum for alle aldersgrupper.
Løype for funksjonshemmede(tilgang med manuell rullestol) i samme område, samt muligheter for å prøve vår foto-o løype i Botngård.
EKT tidtakingsløype, Labyrintorientering, O-sti
Enkel instruksjon i bruk av kart og kompass for å komme i gang.
Info om, og salg av, Turorientering Bjugn 2016
Uttrekkspremier (kompass eller tur-o kode) blant deltakerne.

Kveldspost ved Tjønnstua

Ble fint vær på kveldsposten K2 i dag. Det er tidlig i sesongen, og mange har ikke kommet helt i gang med turene ennå. Til tross for det har 10-15 personer har vært innom. De fleste benyttet anledningen til å besøke flere o-poster i nærheten når de først var i området, og o-løypa vi hadde lagt ut ble da overflødig. I og med at K1 og K2 ble byttet om pga snøforholdene på Kammen, blir det nye muligheter på begge postene 25.8.

Postflagg i Botngård sentrum/Kamhaugen

Postflaggene i Botngård sentrum, Kamhaugen og Mølnargården blir i år byttet ut med små runde plastplater med Turomerke hvor postnr og kode står. “Postflaggende” står enten på en lav gjerdestolpe eller direkte på postdetaljen. Vi håper med dette at vi slipper at så mange poster i sentrum blir revet ned. Eksempel på “postflagg” på bilde.