Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Kveldspost K1 endret 28.4.16

Kveldspost torsdag 28. april flyttes!! Har vært på en liten befaring i området Kammen i dag, og der var ikke våren kommet ennå. 10-15 cm nysnø, og noe gammelsnø under denne igjen enkelte steder. Det gjør ikke turen så trivelig som vi hadde håpet på i dette flotte området. Vi har derfor bestemt at vi tar kveldspost(K 2) sør for Tjønnstua som første kveldspost den 28.4. i stedet, så får vi ta kveldspost på Kammen til høsten. Til de som har satt opp/endret alle sine planer for å få med seg kveldsposten på Kammen(og til de som har kjøpt kart og ikke får med seg endringa), vil vi også sette opp kveldsposten på Kammen i samme tidsrom. Slik gjør vi også med posten på Tjønnsstua til høsten, og dermed får alle dobbel mulighet til å få med begge postene(blir poeng bare en gang på hver da). Ellers minner vi om at vi starter kurs i orientering med tanke på å komme i gang med turorienteringa, i kjelleren Botngård Vel onsdager kl. 18. Lørdag 30.4 kl. 11-14 vil vi ha åpning av o-sesongen ved Paviljongen(båten) vis á vis Best bensinstasjon. Her kan du få lett instruksjon, kjøp av turer, og det blir noen enkle løyper i nærområdet. Den som vil kan få med tidtaking, og det blir egen løype for handicappede.

Parkering Rusaset

Vi har fått opplyst at parkeringa på Reitan for tiden er stengt pga anleggs- og sprengningsarbeider. Dette vil være midlertidig, men i mellomtiden kan man parkere ved Haugleik(forsamlingshuset i Ervika), Travbanen på Klakken eller nedenfor forhåndslageret på Kalvå(Yrjarhytta). Det er fint å ta postene fra Yrjarhytta, men det blir noe lenger til de som er lengst mot Reitan. Ellers står postene ute til november, så det er mange lange dager å besøke dem på ennå.

Ordinær tur-o klar

Da er alle løypene/postene på den Ordinære tur-o 2016 lagt ut og klar til å besøke. Du kan enten laste ned løypene fra nettet enkeltvis eller som tur-pakke. Vi har nå lagt ut noen konvolutter med de fire løypene for salg i papirutgave på Ørland Fargehandel AS, Brekstad, og O.I. Jensen Sport i Botngård. Husk at den første sosialposten, Kveldspost 1, legges ut på kartet Svartvatnet/Kammen allerede torsdag 28.4.16, og det blir åpningsdag for Turorienteringa ved Paviljongen i Botngård lørdag 30.4.16.

Nye turer i turorienteringa

Vi har lagt ut flere turer på nett i den siste tiden. Det er nå 3 turer i den ordinære tur-o klare. Den siste kommer i løpet av neste uke. Først da blir den ordinære tur-o lagt ut for salg hos våre forhandlere. Inntil da må du laste ned fra nettet. Vi har også lagt ut sykkel-løype på Ørlandet og toppturløype i Rusaset. Det er mange fine turmål.

Løyper for funksjonshemmede og alle andre

Har lagt ut to nye,lette løyper på Sandnes og Litj-Gjølga. Løypene er med i utvalget på 50 poster tilrettelagt for funksjonshemmede som del av et pilotprosjekt. Løypene er lagt til vei/sti som skal være fremkommelig med rullestol. Løypene er svært lette for den som er funksjonsfrisk, men for de som er avhengig av rullestol, er den på Litj-Gjølga utfordrende nok med litt bratt bakke i starten. Løypa på Sandnes er grei allerede, mens den på Litj-Gjølga fortsatt er dekket av snø på deler av løypa. Kommer tilbake med rapport når føret er greit der.

Nye løyper til påske

Har lagt ut grønn løype rundt lysløypa ved Tjønnstua, og blå løype på Sandnes i Vallersund.
På Sandnes forsøker vi et prøveprosjekt med QR-koder på noen poster. Scanner du QR-koden får du opp historiske opplysninger om stedet eller annen informasjon som forhåpentligvis skal gjøre turen litt mer interessant. Vi har lagt inn QR-kode på post 8 med opplysninger om Fredsengelen, Vallersund Gård og maleriene på Coopbrygga.Vi holder også på å legge opp ei handicapløype på Sandnes, og i gapahuken “Småttisen” har vi satt opp QR-kode med masse interessante opplysninger om Vallersund. God tur og god påske!

Fine forhold for ski tur-o

Det er flotte skiløyper fra Tjønnstua over Kammen og ned til Litj-Gjølga og Kongsvoll fortsatt, og det er således fine forhold for ski tur-o i samme område. Hvorfor ikke ta noen ski tur-o poster samtidig som du går “Kammarennet” på lørdag? Last ned gratiskartet over postene i 5-km løypa på Tjønnstua, og evt de andre kartene på skitur-o 2016. God tur!!

Gratis skitur-o løype Tjønnstua

Har lagt ut ei løype med 4 ski tur-o poster rundt 5-km traséen på Tjønnstua. Dette er ei gratisløype som alle kan laste ned på nettet og prøve seg på. Løypa er forholdsvis flat i store deler, og den er godt egnet til barna og de som ikke er så glad i bakker verken mot eller unna. Løypa ligger klar til vinterferien, og den blir liggende til høsten…men det er på ski den er lettest.

Tur-o 2016

Velkommen til ny tur-o sesong. Vi starter opp sesongen med ski tur-o ettersom det er delvis fine skiforhold. Postene ligger i tilknytning til skiløypetraséen fra Litj-Gjølga, opp mot Olavsbu og videre mot både Svartvassbakken og Kongsvoll.
Det er bare å smøre opp skiene og ut på tur !
Minner også om at Norsk Orientering feirer 50 år med turrorientering i Norge, og dermed trekker ut gavekort på hotellopphold for de som deltar i årets turorientring. Se mer info på startsida.