Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Turbloggen

Nye løyper

Vi har nå lagt ut flere nye løyper i både Bjugn, Ørland og Åfjord. Nytt av året er at vi har lagt ut 2 løyper ved Hutjønna i Åfjord. Dette er et samarbeid med skigruppa i Åfjord IL.
Se under turer for å se hvilke turer vi har tilgjengelig. Hver tur er priset hver for seg, men legg merke til at du kan få lastet ned Alle turer 2017 for kun kr. 300,-. Da kan hele familien gå på samme kartet.

Kveldspost K 1 Tjønnstua 11.5.17

Husk kveldsposten K 1 ved Damtjønna/Tjønnstua torsdag 11.5.17. Posten blir stående ute i utgangspunktet i tidsrommet kl. 10-22. Blir det fint vær, og du har god tid, er det mange poster/løyper i nærområdet.

Orientering våren 2017

Vi har nå lagt Vårsleppet bak oss, og begir oss inn i o-sesongen med full styrke. Torsdag 27.4.17 kl. 1145 og utover kjører vi i gang med skolesprint for 5.-6.-7. klasse ved Botngård skole. Løyper ved Botngård Vel.
Lørdag 29.4.17 kl. 11-14 har vi formell åpningsdag for tur-o sesongen. Vi holder til ved “Båten” nede ved Botngårdselva ved Best. Der legger vi opp to lette løyper i skoleområdet med omegn. Det blir mulighet for tidtaking for den som vil det, og vi ordner ei løype for funksjonshemmede i samme område. Det blir også Labyrintorientering på plena. Vi kan også gi enkel instruksjon slik at det blir lettere å komme i gang.
Hvis det er interesse for det, vil vi også kjøre noen kvelder med instruksjon i bruk av kart/kompass fremover. Opplæringa vil da gå fra Botngård Vel på onsdager kl. 18- ca.1930. Aktuelt for både enkeltpersoner og familier, og det vil være gratis. Vi har nå over hundre poster ute, og har du lyst til å prøve å finne noen av postene, og har null, eller bare litt erfaring før, kan det være lurt å få noen tips før du legger i vei.

Tur-o i påska 2017

Med utsikter for ei særdeles snøfattig, men solrik påskehelg, har vi nyttet regnværsdagene til å legge ut alle postene, 50 stk, til ordinær tur-o 2017. De er plassert ut i terrenget Dragaheia, Rauhammaren og Hegvikmarka. Postene har varierende vanskelighetsgrad, og det er mye variert og spennende terreng.
I tillegg har vi lagt ut ei lett løype langs stirunden i Austråtlunden. Denne er spesielt beregnet og tilrettelagt for funksjonshemmede, men den er absolutt ei kjempefin løype for barnefamilier og ellers alle som ønsker en opplevelsesrik tur gjennom et godt bevart landskapsvernområde. Kartet er noe dårlig, men det er likevel lett å finne frem i stirunden.
Med dette ønsker vi alle ei riktig fin påske og god tur. Bjugn Il O-gruppa

Oversiktskart skitur-o 2017

En del etterlyste et oversiktskart på skitur-o i 2016. Vi har nå lagt med et bilde av hele terrenget med påskrift om hvor de forskjellige løypene ligger i forhold til hverandre. Vi har også lagt på navn på en del vann og tjern i området slik at det skal bli bedre gjenkjennbart. Håper dette hjelper.

Tur-o sesongen 2017

Velkommen til ny tur-o sesong. Vi starter opp sesongen med ski tur-o på barmark ettersom skiføret lar vente på seg. Det er svært fint og lett å gå i terrenget for tiden, så det er ingen grunn til å sitte inne og sture om snøen ikke har lavet ned ennå. Postene ligger i tilknytning til skiløypetraséen fra Tjønnstua, Svartvassbakken, Murudalen, Kammen,Vardeheia, Litj-Gjølga og ned mot Damtjønna.
I tillegg har vi lagt ei lett løype/poster fra Tjønnstua til Svartvassbakken som egentlig er ment å være tilgjengelig for funksjonshemmede på f.eks. kjelke hvis det blir snø. Blir det ikke snø, er det ei fin løype for de som ikke liker å klatre bakke opp og bakke ned. Handicapløypa er dessuten gratis for alle slik at det kan være mulig å prøve orientering gratis før en bestemmer seg for å fortsette.
Vi har også lagt ut ei lett, “Grønn” løype i lysløypa ved Tjønnstua.
Til sammen er 34 poster satt ut, så her er det muligheter til å prøve seg.