Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Fjernpost Tønnølsfjellet

turen stengte 18. nov

Fjernposter/løyper er et tilbud for å komme seg litt opp i høyden for å få utsikt, samtidig som det er en hvis form for mestring i å bestige topper.

Tønnølsfjellet på Nes er et mye besøkt turmål. Med sine 374 m.o.h. har du god utsikt i alle retninger. Turen har merket sti fra Risvika og fra vannverket på Nes. Fosen turlag har merket stiene, og har kasse med bok i på toppen.

Årets fjernposttur er beregnet fra Risvika, og er omtrent 7 km tur/retur Tønnølsfjellet + en avstikker på ca 1,5 km til Pomtjønna.  Det kan være lurt å sette av god tid på turen, da du skal forflytte deg ca. 365 høydemeter på turen, men også fordi det er mange fine plasser å sette seg ned å ta en rast underveis. Du får mest ut av turen om du velger en dag det er bra vær, minst mulig vind.

Alle postene, ligger så å si på stien, utenom post FJ2 som ligger ved Pomtjønna/Bomtjønna. Hvis du fortsetter stien forbi Pomtjønna, kan du komme direkte til Hopparstein, post 3, men da må du huske på å ta av vestover mot Brudalsvatna ved nordenden av myra etter Pomtjønna. 

Du passerer Hopparstein på tur mot toppen, og du kan ha mulighet til å utvide turen med å gå til Flyvraket lenger nord på fjelletområdet. Det er også merket, men inngår ikke i årets fjernposttur.

Det er satt godt med poeng på turen, så du kan med god samvittighet bruke dagen på denne turen.

Vi har ikke orienteringskart over området, og kartet er bare veiledende med hensyn til traséen. Stien er godt merket med rødfarge så det skal være greit å finne frem. Stien mot Pomtjønna er litt mindre synlig, men se etter stolper med blass rødfarge.

Alle poster er oppgitt med gps-posisjon så du skal finne frem til dem ved å legge inn koordinater. Husk det kan variere med noen meter, men du skal være ganske nær når du er på posisjonen.

 

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Fjernpost Tønnølsfjellet enda.