Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Sykkeltur-o Ørland 2019

turen stengte 18. nov

Sykkeltur-orientering var en nyskapning i Bjugn IL sammenheng i 2015. Ettersom det var en del interesse for tiltaket, har vi fortsatt med en runde rundt i Ørland kommune hvert år etterpå. Før du legger ut på turen, kan det være lurt å ta en liten titt på veibeskrivelsen nederst i teksten her. Sykkel-tur-o er ment å være en kombinasjon av sykling og gåing for å nå postene. Postene i Ørland er lagt slik at du kan sykle på mindre trafikkerte veier og stier rundt om i kommunen. Håpet er at du vil ta det som en rundtur både for å få litt mosjon, og for å få tid til og se deg omkring og oppleve kommunen utenfor de mest trafikkerte veiene når du ferdes. Det er flere idylliske steder underveis, og samtidig er det mange historiske og severdige steder. Du bør ta deg tid til å besøke muséet på Uthaugsgården og avsette tid til besøk inne i Austråtborgen. Begge disse stedene har du mulighet til å kjøpe noe å bite i. Det kan også være lurt å sjekke ut åpningstider for de forskjellige severdigheter før turen. Ellers kan du ta med deg nistepakke om du tar en rundtur, eller om du bare tar en post pr tur. Underveis kan du stikke innom noen av gapahukene som ligger rundt om i kommunen. Det er fine gapahuker med grillmuligheter i Lerbern, Grandefjæra, Holdnesøra og Nye Rusasetvatnet. Kartet over sykkelrunden er noe grovt, og det er derfor vanskelig å få med småveiene på kartet når det er så stor målestokk. Postene er tegnet som røde rundinger med rød tekst på postene. For mer detaljert kart kan du gå på www.norgeskart.no og zoome slik at du ser detaljert de forskjellige veiene og turmålene. Link til zomet kart: http://www.norgeskart.no/#!?project=seeiendom&layers;=1002,1015&zoom; =12⪫=7075710.07&lon;=236015.69&drawing;=b7f5e05fb1b7d3a982fd81 5fa94d539006f5a28a.

Veibeskrivelse(noen tips om mindre veier): Vi foreslår at du starter turen fra Brekstad eller Opphaug. I kultursenteret på Brekstad har du muligheter for å leie sykkel om du ikke har med deg det. 

Start fra Opphaug: Første post er ved Opphaug Vel, i enden av Sofus Hansens vei, midt i Opphaug sentrum. Derfra kan du sykle  tlbake til sentrum og ta Røstadveien helt frem til Dalebakken Mølle. Det går gang/sykkelsti fra Dalabrua. Posten ligger der stien krysser Dalabekken. Derfra kan du sykle over Vestråtkrysset og ta Austråttveien til du kommer til Lundahaugveien. Den går helt frem til golfbanen på Austråt. Posten ligger sør for restauranten.  Derfra fortsetter du Lundahaugveien frem til Borgveien og Fitjanveien. Fint å sykle Fitjanveien langs sjøen til Bruholmen og post 3. Derfra til Hovde der post 4 ligger i nærheten av Hovde Gård. Du kan fortsette over i Flatnesveien og fortsette til Grande/Garten på Grandveien og Gartveien til over Gartbrua, og ta post 6 før post 5. Her blir det en liten tur opp til toppen av Synnørsfjellet. Det er anlagt fin tursti opp til toppen som ligger på 74 m.o.h. Her er det flott utsikt over Ørlandet. Videre kan du sykle nesten tilbake til  Beian. Ta av ved Storteigen og sykle langs sjøen frem til Nordbakken hvor neste post, 5, ligger ved anntennehusene. Derfra kan du fortsette langs med sjøen frem til Grande Arena hvor det er en flott gapahuk og fugletittertårn. Sykle på veien over jordene til Grandveien igjen og ta Nordgrandveien mot Uthaug. Mellom Grindvollen og Ørland radio, avkjøring til nr 41, ligger neste post.  Da er det bare å fortsette veien videre til Uthaug og post 8 ved Bakarosen i Uthaug sentrum. Herfra har du utsikt mot Likskjæret. Se også Kulturminner om Likskjæret. Fra Uthaug kan du sykle Utstrandveien til Solvang Gård. Her er det produksjon og salg av kalkunprodukter og muligheter for catering om du har behov for det. På andre sida av veien ligger posten på en trafokiosk. Det er siste post på løypa. Da er det bare å komme seg tilbake til Opphaug sentrum via Utrandveien og Innstrandveien.

Det er selvfølgelig mulig å starte andre steder og sykle andre veier/stier for å komme til postene.

Alle sykkelpostene, unntatt nr 6 på Synnørsfjellet, er tilgjengelig for funksjonshemmede i rullestol.

Vi håper du har hatt/får en flott og interessant tur.

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Sykkeltur-o Ørland 2019 enda.