Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Advents tur-o 2020

turen stengte 3. jan

Advent tur-o er en nyskapning i Bjugn IL sin portefølje. Den er ment som en pådriver for å komme seg ut i førjulstida, juletida, romjula og nyttårshelga. Egentlig skulle det vært en tur for hver dag, som i en adventskalender.(Se nedenfor på Zippygo.no info for prøveprosjekt hver dag)  Vi antar at ikke alle har like god tid før jul, så derfor publiserer vi et antall turer som dere kan kose dere med når det måtte passe i desember. De fleste turer er forholdsvis korte og lett tilgjengelige, litt avhengig av vær- og foreforhold. Alle turene fordrer at man går et lite stykke. Alt etter som du vil ha en kort, middels eller lengre tur, kan du legge opp ruta til turen selv. På de fleste turene er det muligheter for å legge inn en litt lengre tur før eller etter du er innom posten. Som eksempel kan nevnes Lundahaugen med kanon. Her er det en kort tur fra parkeringa og opp til kanon, men da er det muligheter for å legge inn en runde i Austråtlunden med det samme. Eller du kan kombinere det med å gå til posten ved grillhytta ved Rusasetvatnet, eller stien langs sjøkanten til posten i gapahuken ved Bruholmen, Brekstadbukta. Likeledes kan du parkere sentralt i Vallersund og ta alle tre turene der, eller du kan kjøre nærme, og gå kort tur til de enkelte postene.

Kartet er et oversiktskart, der det vises lite med detaljer for hver post. Det er ikke mulig å legge inn mer detaljer med mindre vi legger inn en tur for hver post. Se derfor under for tips om parkering. Vi har også lagt inn ca gps-koordinat for postplasseringa.  Er du fortsatt i tvil, sjekk Norgeskart eller ta kontakt med admin på sms 48161902, så ordner vi veibeskrivelse.

Prøv å finn parkering slik at du ikke står til hinder for øvrig trafikk eller privatfolk/næringsdrivende.

Her følger noen forslag til parkering/utgangspunkt for turene: 

Post 1. Parker ved Driv bensinstasjon ved Grøtan møbler på Brekstad.

Post 2: Parker ved Røstadhaugan eller på Karlsenget hvis du ikke velger en lengre tur.

Post 3: Parker ved inngangen til Austråtlunden, eller like utenfor porten til Austrått fort

Post 4: Her er det dårlig med parkeringsplasser, men det er klarert adgang til å sette fra seg bil ved avkjøringen fra Eidsveien ved rundballene like ved veien.(avkjøring til Eidsveien 95) Pass på så du ikke sperrer veien for trafikk.

Post 5: Her er det mulighet for parkering ved Gjølga forsamlingshus(Gjøljabakken 84), gapahuken til Thor Bretting( like ved Litjgjøljaveien 171), eller også mulig å kjøre litt på Sørliveien.

Post 6: Parkering ved Mekk/Fosenhus sine lokaler ved rundkjøringen i Bjugn  sentrum, evt alle andre parkeringsplasser i sentrum. Kan også kombinere med tur til posten på Kamhaugen.

Post 7: Pakering ved Botngård Vel samfunnshus i Prestdalsveien 103 eller i sentrum Bjugn.

Post 8: Parkering ved Folkvang forsamlingshus , Jøssundveien 170 eller liten parkering i Mandalsveien, Fra Folkvang går det sti langs jordene fram mot Mogården og videre til gapahuken.

Post 9: Parkering ved Vallersund oppvekstsenter eller Vallersund Gård. Her er det som tidligere nevnt mulighet for å kombinere tur til post 10.

Post 10: Parkering ved Vallersund Gård, eller like over brua til Valsøya(Valsøyveien)

Håper dere får noen flotte turer til noen av våre lett tilgjengelige perler.

Vi trekker ut noen flotte premier(drikkebelte, sitteunderlag, termos, gratis tur-o 2020) blant de som deltar og besøker minst 5 av postene.

Zippygo.no

I tillegg til dette prøver vi å ordne et opplegg gjennom ZippyGo med poster på o-kart i terrenget. Det er en elektronisk løsning der du laster ned kart eller bruker app og legger inn kode når du er på stedet. Dette er en prøve i år, og det gir ingen poeng i tur-o og gir ikke deltakelse i premieringen.

Den nedlastbare appen er på hjemmesiden og den hentes ut med en QR-kode. Det er en kode på hver post og den kan registreres inn via telefonen når en er ute på tur. Det blir lagt ut en ny post for hver dag. Postene blir stående ute til første uka på januar, og postene er fordelt på 4 områder, Yrjarhytta, Tjønnstua, Kamhaugen og Austråtlunden.

På denne ordningen er det to løsninger, enten gå inn på zippygo.no, velge julekalender og så Bjugn IL som  arrangør og så skrive ut kartet eller laste ned en app og så benytte den på turen. Ved spørsmål kontakt Geir Aune tlf. 416 22 743 eller sms.

 

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Advents tur-o 2020 enda.