Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Finnstifjellet rødsvart 2020

turen stengte 16. nov

Tur fra Nordskogveien sørvest for Jøvatnet og opp til østre del av toppen på Finnstifjellet. Parker ved utkjørsel/grusplass like før nedstigningen til Jøvatnet hvis du kommer fra Bjugn, GPS koordinat ca 63.8077N 9.8454E. Derfra går det sti helt opp til toppen av Finnstifjellet. Den er delvis merket med rød farge på trær og steiner, men kan enkelte steder være litt vanskelig å se eller mangler. På barmark er stien ganske godt synlig fra starten av, men litt mer utydelig lenger opp mot toppen. Når du kommer opp mot post FJ4, ser du toppen opp skrått mot høyre,g og om du da ikke finner stien helt, så er det bare å gå i retning toppen. Stien er delvis bratt og krevende i starten, men du skal ikke gå så langt før du finner første post og kan innhente de første poengene. Når du kommer opp mot neste post er det fint og flatt og ypperlig å ta en liten pause før siste oppstigningen. Vel fremme på toppen kan du nyte utsikt over store deler av områdene rundt deg. Et av de fineste utsiktspunktene i området. En god del poeng for posten på toppen, så det er vel verdt å ta en halvdagstur dit. 

Vi har dessverre ikke orienteringskart over området, så kvalitet på kart er noe dårlig. Bruker du stien finner du nok frem. Vi har satt på GPS-koordinater på postene slik at du kan finne dem ved hjelp av GPS.  Ellers er inntegnet sti bare ca trasé.

Området turen går i

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Finnstifjellet rødsvart 2020 enda.