Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Kalvå rød 2020

turen stengte 16. nov

Løype i viltert terreng fra Yrjarhytta-Kalvå-mot Eide og Skavdalen. Landskapet er meget varierende fra store, høye berg/fjelltopper som kan være vanskelig å bestige fra enkelte kanter, til små bergknatter som en kan lure på hvordan de har blitt til. Innimellom er det små og store myrer og flere vann/tjern som ligger idyllisk og fredelig til mellom de mange bergklumpene. Ta deg tid og opplev dette området. Løypa kan være tung enkelte steder, men velger man en god trasé mot postene, vil den være svært så overkommelig. Postene skal være greie å finne med fine ledelinjer og holdepunkter. Her kan det være lurt å ha med kompass for å orintere kartet. Mye som er likt, og da gjelder det å følge med. Det blir også utfordring på veivalg mellom noen poster. En liten godbit av orientering dersom du velger å besøke postene i riktig rekkefølge. Post 52O, legg merke til at det er en stor stein som ikke er inntegnet på kartet like nord for posten.

Ut fra kartet ser det ut som det er lite vegetasjon i området. Det stemmer ikke, men det er ikke markert. Det er spesielt mye tett skog i området ved post 51O.

Løypa inngår som den siste i den Ordinære tur-o en for 2020, sammen med Liaheia-Granlia rød 2020 og Hegvikmarka vest rød 2020. Det lønner seg å kjøpe Alle turer 2020 hvis man ønsker å gå flere turer.

Løypa går rundt/utenfor gjerdet til Forsvarets anlegg. God parkering ved/nedenfor Yrjarhytta, men nærmere postene hvis du parkerer som angitt på kartet ved avkjøringen til St. Hansholet skytefelt.  Evt. kan det være mulig å parkere andre steder ved Eide eller Skavdalen, men da må du selv finne en plass du kan/får sette fra deg bilen. 

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

5 stjerner
fantastisk flott tur

Skrevet av Rolf Roodbol

flott tur i flott terreng. mye blåbær underveis og flott utsikt i høstvær. variert terreng.

Les alle anmeldelser →