Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Rømmesfjellet topptur 2020

turen stengte 16. nov

Noen av fjernpostene/toppturene i 2020 er lagt til Rømmesfjellet i Lysøysundet. Det går sti fra Fosseng Treindustri og helt opp til toppen. Stien er godt merket, og ellers tydelig i terrenget. Det er lagt ut to poster på denne turen. En litt over halvveis, og en på toppen. Det er enkelte steder litt bratt, men stien er lagt slik at det går greit å komme seg både opp og ned. Det er litt fuktig enkelte deler av stien, særlig etter regnværsperioder, vår og høst. Det er bratt til å begynne med, og så fortsetter det i litt mer slakt terreng, før det er en kneik igjen før det flater ut mer mot toppen. Det er satt opp tau enkelte steder, men du trenger ikke klatre. Det går stier i større kroker oppover, slik at det kan bli ganske greit å komme seg både opp og ned.

Denne turen er såpass luftig at den godt kan gjennomføres midt på sommeren uten at insektene blir for plagsomme. Fra Rømmesfjellet har du flott utsikt særlig over Lysøysundet og langt utover storhavet med øyer og holmer. Skipsleia går like utenfor med passering av både fraktebåter, hurtigruta og cruiseskip. Det er en flott opplevelse å nyte solnedgangen fra Rømmesfjellet.

Parkering ved Fosseng Treindustri eller i sentrum av Lysøysundet.

Området turen går i

Kulturminner i nærheten

Siste anmeldelser av turen

Ingen anmeldelser for Rømmesfjellet topptur 2020 enda.