Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Bodø & Omegn IF Orientering

sesongen er avsluttet

Velkommen til turorientering i Bodø 2021                                                

Gratulerer med 50-årsjubileet til alle dere som liker å gå turorientering. Takket være dere, er dette en av de største organiserte folkehelseaktivitetene i Bodø. Turorientering er for alle aldersgrupper og for hele familien. Gjennom disse 50 årene har det skjedd en stor utvikling, både av Bodø som by, og av teknisk utvikling med kart og registrering.

Hovedmålet er det samme, B&OI orientering ønsker å legge til rette for turglede og et mangfold av turopplevelser i den vakre Bodømarka.

Turorientering er en aktivitet der du bruker kart og kompass for å finne poster som er satt ut i terrenget i Bodømarka, samtidig som du sanker poeng. Årets turorientering er lagt til områdene Keiservarden – Junkerfjellet, Hunstadlia og Mørkvedmarka. Ekstrarunden er lagt til området Heggmoen, og er tilgjengelig i samme tidsrom som høstpostene. Pga. arbeidet på veien opp til Rønvikfjellet blir det ikke poster på Rønvikfjellet i år heller.

Her på turorientering.no kan du kjøpe enkeltkart over områdene, eller alle kartene samlet.

Den spesielle situasjonen med Koronaviruset, gjør at vi er pålagt følgende pålegg om smittevern:

Det skal tilrettelegges for berøringsfri registrering på postene. Klubbene bes fjerne klippe-tenger og stifteklemmer fra postene. Klubbene oppfordres til å legge til rette for økt bruk av digitale kart.

All publisering av aktiviteten skal inneholde informasjon om viktigheten av å overholde myndighetenes pålegg om smittevern, og den enkeltes plikt til å unngå smittespredning!

Dette betyr at vi ikke lenger bruker klippe-tenger for registrering av postene.

 

Registrering av postene kan skje på følgende måte, og du velger selv hvilken måte du vil bruke for å registrere dine poeng.

  1. Det tradisjonelle klippekortet er byttet ut med et registreringskort. Alle postene er utstyrt med en tresifret tallkode. Denne kan noteres på registreringskortet med en blyant/penn.
  2. Alle postene er utstyrt med en QR kode (nytt fra 2021). Denne kan skannes med din mobiltelefon. For at dette skal fungere, må du laste ned en egen app for Turorientering, og registrere deg som bruker. Denne appen er oppdatert og forbedret fra tidligere år.
  3. Du kan ta et bilde av posten og fylle ut registreringskortet etter turen.
  4. Du kan registrere deg på http://turorientering.no/bodo og registrere tallkoden til den enkelte posten på nettsiden turorientering.no. En brukerveiledning til denne kan du laste ned på: http://www.orientering.no/om-idretten/turorientering/

Bodø og omegn IF orientering B&OI er en aktiv orienteringsklubb for hele familien, med et godt miljø for store og små. I tillegg til turorientering arrangerer vi O-løp hver tirsdag

i sommerhalvåret, se terminliste og mer info på klubbens hjemmeside: http://bodo-orientering.no. Her oppdaterer vi også aktuell info vedrørende korona-situasjonen.

O-løpene har løyper både for nybegynnere og mer avanserte. Du trenger ikke være medlem for å delta på tirsdagsløpene, men du er velkommen til å bli medlem.

Praktisk info

Postene: Det er angitt tidsrom når postene står ute i Bodømarka. Vårpostene er ute i marka fra 17. mai – 24. september, og høstpostene fra 21. Juni – 24. september. Blir det tidlig snøfritt kan du forvente at postene er ute allerede til 13 mai for vårposter. Følg med på vår facebookside for dette. Ekstrarunden er tilgjengelig i samme tidsrom som høstpostene. Det er ulike poeng for hver post, avhengig av vanskelighetsgrad eller avstand fra utgangspunktet. Postene er røde og hvite metallplater med et nr (1-50), en tresifret tallkode, og en QR kode for registrering. Postene er påført B&OI logo. Sjekk datoer på kartene for vårposter og høstposter.

Ekstra poeng Deltakelse på orienteringsløp på tirsdager gir 20 poeng per gang. Hvis du tar 20 stolper i Stolpejakten gir dette også 20 poeng. I samarbeid med Tverlandet IL kan du samle poeng fra turorientering på Tverlandet og legge disse til poengene til B&OI, og omvendt.

 

Registrering av poeng etter sesongen

For å bli registrert som deltaker har du flere alternativ. Alt står på registreringskortet.

  1. Du kan registrere poengene dine på http://turorientering.no/bodo
  2. Du kan ta et bilde av begge sidene av registreringskortet og sende inn på e-post til bodoturo@gmail.com . Husk å summere poengene dine.
  3. Alternativt kan du sende registreringskortet til B&OI orientering, Postboks 251, 8001 Bodø innen 10. oktober. Husk korrekt PORTO.

 

Merkekrav

Barn: Bronse 100 poeng, sølv 200 poeng og gull 250 poeng

Voksne: Bronse 100 poeng, sølv 200 poeng og gull 350 poeng. (Over 80 år: gull 250 poeng)

 

Fredag 5. november kl 18.00 inviterer vi alle som har deltatt på årets turorientering og sendt inn registreringskortet, til en felles avslutning i Mørkvedhallen. Her blir det utdeling av diplomer og salg av merker. I tillegg blir det salg av kaffe og vafler, og konkurranser for både barn og voksne.

I år blir dette en felles avslutning sammen med dem som har deltatt på Stolpejakten. Stolpejakten er et gratis, lavterskeltilbud. Se mer på https://stolpejakten.no/arrangor/bodo

 

Annen info

Orientering i Bodøskolen - en hjelp til kartopplæring i grunnskolen

Klubben har i samarbeid med Bodø kommune utviklet nettstedet Orientering i Bodøskolen:http://kartibodoskolen.weebly.com. Her kan skoler og andre interesserte laste ned gratis kartverk og øvelser tilpasset kartopplæring i skolen. Dette kan være til støtte i skolenes arbeid med læringsmålene i Kunnskapsløftet. I Kunnskapsløftet er orientering beskrevet som en basisferdighet som alle barn skal lære i grunnskolen. Orienteringsferdigheten utvikles gjennom øvelse over tid og i læreplanen er denne utviklingen beskrevet i konkrete arbeidsmål for trinn i grunnskolen. ”Utviklingstrappa for Orientering i skole og barnehage” viser på en oversiktlig måte hvilke enkeltferdigheter som oppfyller arbeidsmålene i læreplanen. Tips gjerne lærerere du kjenner om denne muligheten til å lære skolebarn å orientere med kart og kompass.

 

Nærkart med faste poster - Barnebarn løyper:

Vi har faste løyper i Rensåsen, Bodøsjøen friluftsmuseum, Mørkvedlia idrettsanlegg, Hammarlia, Bremnes fort, Mørkvedodden, Maskinisten, Vanntårnet, og Bestemorenga. Dette er ett gratistilbud som står året rundt og kartene er tilgjengelig på nett. Dette er lette løyper som egner seg godt for familieturer med små barn. Disse er ikke en del av den ordinære turororienteringen, men kan lastes ned på nettstedet :

https://www.orienteringibodoskolen.no/

 

God tur!

Hilsen B&OI orientering