Ny her?

Registrer deg for å samle dine tur-o klipp, delta i vennskapelig konkurranse med venner og kjente og del turopplevelser med andre i vår turblogg.

Bodø & Omegn IF Orientering

sesongen er avsluttet

 B&OI IF Orientering

Turorientering 2018

Bodø & Omegn IF Orientering har arrangert turorientering sammenhengende i over 40 år. Hvert år legges det ut 60 poster. For første gang er turer/kart tilgjengelig for kjøp her på turorientering.no. Vi selger også de vanlige turorienteringsposene som inkluderer alle kartene på utvalgte steder i Bodø. Bedrifter kan kjøpe turorienteringsposer til rabbatert pris.

Vi har lagt ut 6 turer som du selv kan laste mot betaling. Områdene er: Engan, Løpsfjellet, Hunstadlia, Keiservarden, Rønvikfjellet og Ausevika/Geitvågen. Turene/kartene koster fra 40 til 75 kroner avhengig av hvor mange poster det er på turen. Vårposter står ute fra 13 mai og høstposter fra 23 juni. Alle poster står ute frem til 23 september. I tillegg finner du et gratiskart som heter Jakelikollen. Dette er et tibud til deg som har lyst å prøve ut hva turorientering er. Jakelikollen er et utsnitt av Keiservardenkartet, slik at den erfrane turorienterer bør heller kjøpe det kartet å få med seg alle postene. 
Du registerer postene dine direkte her på turorientering.no ved å notere ned den tresifrete koden du finner på hver post. Du kan også laste ned en APP som heter turorientering og registrerer der.

Er det noe som ikke fungerer som det skal her på nettet, send mail til bodoturo@gmail.com

 

Ekstrarunden 2018.

I år er Ekstrarunden - et tilbud for de ekstra sprekeste (langdistanse), lagt til marka nordøst for Soløyvannet og med utgangspunkt i parkeringsplassen på Heia/Sandjordelva. Her er det etter hvert kommet til mange nye skogsveier og skiløyper som gjør det mulig å kombinere trasking på beina med sykling når postene skal oppsøkes. Postene står ute i perioden 24. juni – 23. september. Ekstrarunden er et tilbud til de som vil prøve seg på litt mer krevende orientering enn i den ordinære turorienteringen og den gir tilleggspoeng. Årlig tar 100-150 turorienterere denne utfordringen. Runden legges gjerne til litt fjernere deler av Bodømarka, og som deltaker vil du etter hvert få mange gode og detaljerte kart til vanlig turbruk.

Kartet med Ekstrarunden ligger ikke i den ordinære turorienteringskonvolutten, men kan kjøpes separat på våre utsalgssteder.  Og vil også bli lagt ut til salg på turorientering.no.

 

Generell info om turorientering i regi av B&OI

Tidspunkt for turorientering varierer noe fra år til år. Men vanligvis settes vårposter ut fra midten av mai i områder der snøen har smeltet tidlig. Høstposter settes ut mot slutten av juni (noen steder tar det lang tid før snøen smelter). I tillegg samarbeider vi med Tverlandet, slik at det er mulig å plukke poster også der.  Merker, diplomer og plaketter deles ut på avslutning i Mørkvedhallen første fredag i november hvert år. Mer informasjon om klubben Bodø & Omegn IF Orientering og turorientering finner du på vår hjemmeside: https://bodo-orientering.no/.  Du kan også bli medlem i  facebook gruppa  Bodø Tur-orientering. Her deler tur-orientere opplevelser og bilder fra turer i Bodø-marka.

 

Nærkart med faste poster - Barnebarn løyper:

Vi har faste løyper i Rensåsen, Bodøsjøen friluftsmuseum, Mørkvedlia idrettsanlegg, Hammarlia, Bremnes fort, Mørkvedodden, Maskinisten. Dette er ett gratistilbud som står året rundt og kartene er tilgjengelig på nett.  Dette er lette løyper som egner seg godt for familieturer med små barn. Disse er ikke en del av den ordinære turororienteringen, men kan lastes ned på nettstedet Orientering i Bodøskolen:http://kartibodoskolen.weebly.com.

Hammarlia er helt ny fra i nå i mai 2018.

 

Tirsdags O-løp:

Bodø & Omegn IF Orientering arrangerer orienteringsløp (O-løp) hver tirsdag fra midten av april og til midt oktober i og rundt Bodø by. Her treffer du kjernen av Bodø orientering som elsker å finne frem i skog og mark med kart. Informasjon om løp finner du på: bodo-orientering.no. Her treffer du kjernen av klubben som elsker å finne frem i skog og mark med kart og kompass. Ikke vær redd for å møte opp og prøve deg som o-løper. Du velger selv hvilket nivå du har lyst å være på. Og du kan gå, du trenger ikke å løpe. Vi låner ut elektronisk løpebrikke og kompass.

 

Fart med kart - rekruttering til orienteringssporten

Hver vår arrangerer klubben "Fart med kart". Dette er et tilbud for deg som går i 4-6 klasse. I 2017 hadde vi et egt opplegg for unge løpere i forbindelse med våre tirsdags O-løp. Du får innføring i kart og kompass. Først med enkle løyper, og etterhvert som du mestrer kunsten kan du gradvis øke vanskelighetsgraden. Passer perfekt for deg som har liker å være ute i naturen. Noe av det fineste med O-sporten er at det passer for alle aldre. Som forelder kan du henge deg på og lære sammen med barnet/ ungdommen din, og plutselig har dere en idrett hele familien kan delta på sammen.     

 

Orientering i Bodøskolen - en hjelp til kartopplæring i grunnskolen

Klubben har i samarbeid med Bodø kommune utviklet nettstedet Orientering i Bodøskolen:http://kartibodoskolen.weebly.com. Her kan skoler og andre interesserte laste ned gratis kartverk og øvelser tilpasset kartopplæring i skolen. Dette kan  være til støtte i skolenes arbeid med læringsmålene i Kunnskapsløftet. I Kunnskapsløftet er orientering beskrevet som en basisferdighet som alle barn skal lære i grunnskolen. Orienteringsferdigheten utvikles gjennom øvelse over tid og i læreplanen er denne utviklingen beskrevet i konkrete arbeidsmål for trinn i grunnskolen. ”Utviklingstrappa for Orientering i skole og barnehage” viser på en oversiktlig måte hvilke enkeltferdigheter som oppfyller arbeidsmålene i læreplanen. Tips gjerne lærerere du kjenner om denne muligheten til å lære skolebarn å orientere med kart og kompass.